Ana SayfaGüncelİmamoğlu Times’a konuştu: Türkiye’de demokrasi tehlikede

İmamoğlu Times’a konuştu: Türkiye’de demokrasi tehlikede

HABER MERKEZİ – Times gazetesine konuşan Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimlerine hazırlıklı olduklarını vurguladı ancak “Türkiye hâlâ bir demokrasi ancak mücadele ve çalışma gerektiriyor” diye de ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Britanya’da yayımlanan Times gazetesine verdiği röportajda “Türkiye’de demokrasi tehlikede” dedi.

Verdiği röportajda yeni seçimlerin yapılacağı 23 Haziran’dan önce İstanbul’un her semtini tek tek gezeceğini söyleyen İmamoğlu, “Son seçimlerden daha iyi hazırlanıyoruz” diye konuştu.

BBC Türkçe’nin haberine göre CHP adayının 19 gün görevde kaldığını hatırlatan gazete, İmamoğlu’nun YSK’nin kararıyla ‘şoke olduğunu’ söylediğini de yazdı.

İmamoğlu, “İnsanlar bu kararın çıkmaması için dua ediyordu ama hazırlıklıyız. Demokrasi mücadelemize başlayabilmemiz için umut yaratmaya çalıştım” dedi.

Times, 80 bin kişinin 23 Haziran seçimlerinde CHP adına müşahit olma talebiyle gönüllü olduğunu da belirtti.

İmamoğlu, “Seçim günü binlerce üyemiz görevde olacak” dedi ve ekledi:

“Türkiye hâlâ bir demokrasi ancak mücadele ve çalışma gerektiriyor. İnsanlardaki bu olağanüstü inancı görüyorum; ben onların sadece yüzüyüm ve sesiyim.”

Gazetenin haberinde, Anadolu Ajansı’nın geçen ay Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlandığı ve seçim sonuçlarını vermeye tek yetkili kurum olduğu da hatırlatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Britanya Başbakanı May'den Ankara’ya açlık grevleri çağrısı
Sonraki Haber
ABD’den İran’a ek yaptırımlar