Ana SayfaGüncelİstanbul seçimleri: “AKP’den CHP’ye ’emanet oy’ kayabilir”

İstanbul seçimleri: “AKP’den CHP’ye ’emanet oy’ kayabilir”

HABER MERKEZİ – YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal etmesi kararını değerlendiren eski bakan Ertuğrul Günay, 23 Haziran’da İmamoğlu’nun şahsında AKP’den CHP’ye ‘emanet oy’ kayması yaşanabileceğini söyledi.

AKP’nin 60 ve 61’inci hükümetlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan siyasetçi Ertuğrul Günay, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararını, 23 Haziran’da yapılacak seçimi ve seçimin olası sonuçlarını değerlendirdi.

Günay, 1994’teki yerel seçimlerde CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak dönemin Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yarışan bir isim aynı zamanda.

Mezopotamya Ajansı’ndan Yasin Kobulan’a konuşan Günay, iktidarın seçimin iptali için YSK’yi sürekli etki ve baskı altında tuttuğunu vurgularken, İstanbul’un AKP için “beka” sorunu olduğunu ifade etti.

“Prestij açısından olduğu kadar, taşıdığı demografik ve ekonomik büyüklük açısından da çok önemli. Ayrıca son yıllarda İstanbul’u arsa derecesine indirgeyen sürecin ‘kara kutusu’. Onun için kolaylıkla vazgeçemiyor.”

Ancak seçimlerde MHP seçmeninde bir değişiklik beklemediğini belirten Günay’a göre AKP’den CHP’ye ‘emanet oy’ kayabilir.

“MHP seçmeni, AKP’yle kurulan ittifakla onu bir çember içine almış, durumdan memnun görünüyor. AKP’yi kendi söylemine çekiyor. Ancak bu durumun AKP için olumsuz sonuçlara yol açtığı açık. Bu olumsuz gidişten şikayet tabanda da tavanda da kendini göstermeye başladı.
“AKP’den CHP’ye kalıcı bir oy kayması olanaksız denilebilecek derecede zor. Ama 23 Haziran’da İmamoğlu’nun şahsında bir ‘emanet oy’ kayması yaşanacak gibi görünüyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevleri ve ölüm oruçları sürüyor, kan kusan tutuklular var
Sonraki Haber
AA'ya karşı: İmamoğlu açıkladı, seçim günü 'alternatif haber merkezi' kurulacak