Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstismarı meşrulaştıran ‘Zümrüt Apartmanı’nın yazarı ve yayıncısı hakkında dava

İstismarı meşrulaştıran ‘Zümrüt Apartmanı’nın yazarı ve yayıncısı hakkında dava

HABER MERKEZİ – Çocuk istismarını meşrulaştırıcı ifadelerle dolu ‘Zümrüt Apartmanı’ kitabının yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar, kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu hakkında ise 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abdullah Şevki Yurtvermez isimli erkeğin kaleme aldığı ‘Zümrüt Apartmanı’ isimli kitapta çocuk istismarını anlattığı ve adeta meşrulaştırdığı kısımlar sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Tepkilerin ardından Yurtvermez ve kitabın basıldığı Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’nın sahibi Alaattin Topçu gözaltına alınmış ancak ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.


İstismarı meşrulaştıran ‘Zümrüt Apartmanı’nın yazarı ve yayıncısı serbest bırakıldı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yurtvermez ile Topçu hakkında “müstehcenlik” suçundan iddianame düzenledi.

DHA’nın haberine göre iddianamenin kabulü halinde Yurtvermez “müstehcenlik” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar, Topçu hakkında ise ‘müstehcen yayın yapmak’ suçlamasıyla 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İddianamede, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çok sayıda dernek ve baronun da “şikayetçi” olarak yer aldığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Kürdüz" dediği için öldürülen Sakçı davası: Avukatların tüm taleplerine ret
Sonraki Haber
Hatay'da bir çocuğun istismara maruz bırakılmasına dair yürütülen soruşturmaya 'gizlilik' kararı