Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu: İstanbul seçimleri ile ilgili kararımızı daha sonra vereceğiz

Karamollaoğlu: İstanbul seçimleri ile ilgili kararımızı daha sonra vereceğiz

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin İstanbul seçimleri ile ilgili kararını ‘geniş bir istişareden’ sonra vereceğini açıkladı.

Saadet Partisi’nin 23 Haziran’da yenilecek İstanbul seçimlerine ilişkin tutumu merak konusu.

Partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, ”İstanbul seçimleri ile ilgili kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz” dedi.

Karamollaoğlu, adaylarını çekip çekmeyecekleri yönündeki soruya, “Normal olarak zaten şu anda mevcut haliyle devam edecek. Bundan dolayı bir açıklamaya gerek görmüyorum” yanıtını verdi.

“Bütün milletimizi sağduyuya davet ediyorum. Başta iktidar partisi olmak üzere muhalefeti de, her gelen bir gün gidecek. Nasıl gider bilmiyorum ama biz ümit ederiz ki sandığa riayet ederek, saygı duyarak gitsin, iktidardan ayrılacak olanlar.”

Partinin İstanbul adayı Gökçınar ‘çekilmeyeceklerini’ açıklamıştı

Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Gökçınar ise Karamollaoğlu’nun söz konusu açıklaması öncesi 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde herhangi bir aday lehine çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Gökçınar, partide aynı adayla seçime girmek konusunda görüş birliği oluştuğunu da duyurmuştu.

“YSK’nın İBB Başkanlık Seçimi’ni hukuksuz iptal etmesi üzerine 23 Haziran’da yapılması kararlaştırılan seçimlere Saadet Partisi olarak aynı adayla katılmak yönünde görüş oluşmuştur. Sayın Genel Başkanımız nihai kararı kamuoyuna açıklayacaktır.”

Saadet Partisi’nin İstanbul adayı Gökçınar, 31 Mart’ta İstanbul’da 103.300 oy, yani toplam oyun yüzde 1,21’ini almıştı.

Üç aday İmamoğlu lehine İstanbul yarışından çekildi

YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve 23 Haziran’da yenilenmesine karar vermesi sonrası 31 Mart’ta aday olan bazı isimler CHP adayı Ekrem İmamoğlu lehine yarıştan çekiliyor.

Bu isimlerden biri Emekçi Hareket Partisi’nin (EHP) desteğiyle bağımsız aday olarak yarışan Özge Akman.

31 Mart’ta 2 bin 437 oy alan Akman, YSK’nin seçimi yenileme kararının ardından İmamoğlu karşısında yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği bağımsız aday Aysel Tekerek de 23 Haziran’daki seçime katılmayacağını duyurmuştu. Tekerek bin 520 oy almıştı.

İstanbul seçimlerinde 10 bin 492 oy alan Türkiye Komunist Partisi büyükşehir adayı Zehra Güner Karaoğlu da seçimde aday olmayacak.

Parti tarafından yapılan açıklamada “Her durumda TKP bu girişime karşı kararlı bir duruş sergileyecektir. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, 23 Haziran’da yapılacağı duyurulan oylamada hiçbir biçimde aday olmayacaktır” denilmişti.

Yani şimdiye kadar 14 bin 442 seçmenin desteğini alan üç aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu.

Previous post
"Cannes yönetimi Alain Delon’un 'mide bulandırıcı' değerlerini onurlandırıyor"
Next post
Dokuz HDP milletvekili hakkındaki 13 fezleke Meclis'te