Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan İstanbullular’a 23 Haziran çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan İstanbullular’a 23 Haziran çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbullulara 23 Haziran için çağrı yaptı: “Ayın 23’ünde tatil yok, bir yerlere gitmek yok. Sandığa gideceğiz, adaleti yeniden sağlayacağız ve yeniden Ekrem Başkanı layık olduğu koltuğa, halkın koltuğuna oturtacağız.”

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran İstanbul seçimlerine dair mesajlar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Ekrem İmamoğlu’nun eşlik ettiği toplantıda Kılıçdaroğlu, ilkin partililere şu çağrıyı yaptı:

 “Her birinizin İstanbul’da bir yakını vardır. Kardeşi, teyzesi, dayısı, komşusu, yeğeni vardır. Bir telefon açacaksınız, konuşacaksınız. Her birinizden bunu bekliyorum. ‘Bizden birisi, haktan, hukuktan, adaletten birisi, kul hakkı yemeyen birisi, dürüstlükten birisi İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş. 18 gün belediye başkanlığı yapmış’ diyeceksiniz.”

Destek istediği İmamoğlu’nun kısa süren belediye başkanlığı döneminde yaptıklarına değinen CHP lideri, şöyle devam etti:

“Diyorlar ki ’18 günde ne yaptın?’ 18 günde aldığı kararlarla İstanbul’un fakirinin, fukarasının, garibinin, gurebasının yanında olduğunu gösterdi. ‘Efendim su fiyatlarını indirdik’ diyorlar. 20-25 senedir indirmedin de Ekrem Başkan geldikten sonra mı indirdin? İndiren Ekrem Başkan’dır. Gençlere imkan sağlayan Ekrem Başkan’dır.
“Daha bu 18 günlük bir olay. Bir de 5 yılı düşünün. Pırıl pırıl bir İstanbul, güzel bir İstanbul, yaşanabilir bir İstanbul. Bunların tamamını yapacağız, tamamını hayata geçireceğiz.”

AKP’li seçmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Eğer hakka, hukuka inanıyorsan, adalete inanıyorsan sandığa gideceksin, hakkı, hukuku sahibine, yani Ekrem Başkan’a iade edeceksin” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını, “Ayın 23’ün de hep beraber takip edeceğiz. Tüm İstanbullu kardeşlerime söylüyorum; ayın 23’ünde tatil yok, bir yerlere gitmek yok. Sandığa gideceğiz, adaleti yeniden sağlayacağız ve yeniden Ekrem Başkanı layık olduğu koltuğa, halkın koltuğuna yeniden oturtacağız” sözleriyle sürdürdü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump'tan İran'a 'savaş' tehdidi
Sonraki Haber
‘Gülen cemaati’ operasyonu: Dışişleri Bakanlığı’nda 249 kişi hakkında gözaltı kararı