Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘Rabia Naz’ açıklaması: Ankara’da bir güç adaletin önünü tıkıyor

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Rabia Naz’ açıklaması: Ankara’da bir güç adaletin önünü tıkıyor

HABER MERKEZİ – 11 yaşındayken şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın ölümüne değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ankara’da bir güç adaletin önünü tıkamaya çalışıyor” diye konuştu, yargıya harekete geçme çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ilk gündem maddesi gazetecilere dönük saldırılardı.

Gazeteciler İdris Özyol, Ergin Çevik ve Hakan Denizli’ye dönük saldırıları hatırlatan Kılıçdaroğlu, saldırganların serbest bırakıldığını dile getirdi ve şöyle dedi:

“Saldırganların hapse girmesi için gazetecilerimizin öldürülmesi mi gerekiyor? Bir tweet attı diye 6 ay içeride kalan var. Gazeteci yazdı diye saldırıya uğrayacak, saldırganlar yakalanıp serbest bırakılacak. Eline bari sertifika verin, ‘Adam dövmekte ustadır’ diye. Biz sadece adalet istiyoruz.”

Rabia Naz’ın ölümü

Kılıçdaroğlu ayrıca 11 yaşındayken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümüne de değindi.

Kılıçdaroğlu, baba Şaban Vatan’ın açıklamalarına dikkat çektiği konuşmasında, “Ankara’da bir güç adaletin önünü tıkamaya çalışıyor. Polisler, savcı olayları kapatmak istiyor” dedi ve yargıya şu sözlerle seslendi:

“Sizin göreviniz delilleri karartmak değil delilleri ortaya çıkarmak. Bir çocuğun göz göre göre öldürülmesine tanıklık etmek değildir, bunu yapanları adalete teslim etmektir. Rabia Naz’ın ne günahı vardı? Yargının görevi de Ankara’dan gelen telefonlarla olayları kapatmak değil, adaleti teslim etmektir.”

23 Haziran mesajı

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krize de değindi, Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) raporu üzerinden AKP’yi hedef aldı.

Kılıçdaroğlu, “Sayıştay raporlarına göre İBB’de 643 yönetici var, makam aracı sayısı ise 1717” bilgisi vererek, “Gün adalet günü, vicdan günü” dedi ve seçmenlere şöyle seslendi:

“AKP’li kardeşim bunu sorgulamak zorundadır. Yazlık sarayı var, kışlık sarayı var, uçan sarayı var. Bir yere giderken bir orduyla gidiyor. Ne oluyor savaşa mı gidiyoruz? Nedir bu lüks? Siz bunu doğru buluyor musunuz AKP’li kardeşlerim?
“Buna ‘itibar’ diyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir. Hele milyonlarca işsizin olduğu bir ülkede. İsraf helal midir haram mıdır vicdanınıza sorun. Gün adalet günü, vicdan günü… Bizim paramızı bizim adımıza kullanıyorlar.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevlerinin ardından: Hala hastaneye sevk edilmeyenler var, TTB'den çağrı
Sonraki Haber
İspanya'da 'şike operasyonu': Futbolcular gözaltına alındı