Ana SayfaToplumsal CinsiyetKüçükçekmece’deki çocuk istismarı: Fail erkeğe istenen ceza belli oldu

Küçükçekmece’deki çocuk istismarı: Fail erkeğe istenen ceza belli oldu

HABER MERKEZİ – İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 5 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek hakkında 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep edildi.

İstanbul Küçükçekmeye’ye bağlı olan Kanarya mahallesinde 22 Nisan’da cinsel istismara maruz bırakılan 5 yaşındaki bir kız çocuğu hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmiş, fail erkek ise yakalanarak tutuklanmıştı.

İstismar vakasına ilişkin savcılık tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı.

Habertürk’ten Arzu Kaya’nın haberine göre iddianamede, faile “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep edildi.

Ağır ceza mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi halinde sanık erkek, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Küçükçekmece’de istismarın duyulması üzerine mahallede yaşayanlarca yürüyüşler gerçekleştirmiş, çocukların istismardan korunması için devlet tarafından tedbirler alınmasını talep edilmişti.

İstismarın ardından çocuğun öldüğüne dair yalan haberler de dolaşıma sokulmuştu. Bu dezenformasyon ile olayın failinin Suriyeli olduğu, dört failin bir arada bu fiili işlediği iddiası ortaya atılmış ve olay Suriyelilere yönelik bir kışkırtmaya dönüşmüştü. Kışkırtma ‘idam isteriz’, ‘hadım isteriz’ kampanyası ile devam etmişti.

İstismara ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya dair gizlilik kararı verilmiş ve yayın yasağı getirilmişti.

Çocuğun beyanı Çocuk İzlem Merkezi’nde bulunan uzman ve avukat eşliğinde alınmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aileye destek sağlanacağına dair açıklama yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım kardeşler davasında mütalaa verildi, karar 19 Haziran'da
Sonraki Haber
İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Dersim’ kararı için soruşturma