Ana SayfaGüncel‘Kürtçesiz kampanya tişörtü’ iddiasına CHP’den açıklama

‘Kürtçesiz kampanya tişörtü’ iddiasına CHP’den açıklama

HABER MERKEZİ – Çok dilli olan ancak Kürtçenin yer almadığı “İmamoğlu tişört”üyle ilgili CHP’den açıklama geldi. Partinin İstanbul İl Başkan Kaftancıoğlu, sosyal medyada dolaştırılan görsellerin İmamoğlu’nun kampanyasıyla ilgisi bulunmadığını bildirdi. Kaftancıoğlu, “Her şey çok güzel olacak” sloganına karşı “Daha güzel olacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da göndermede bulundu: “Sloganımızı da çalmaya kalkışacaklar, dikkat.”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran’da tekrarlanacak seçim kampanyasıyla ilgili olduğu iddia edilen bir tişört sosyal medyanın gündeminde.

Söz konusu materyalde birçok dilin olup Kürtçeye yer verilmemesi eleştiriliyor.

Ancak konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu, seçime dair materyallerin henüz dağıtılmaya başlanmadığına dikkat çekerek, sosyal medyada dolaştırılan görsellerin İmamoğlu kampanyasıyla ilgisi bulunmadığını duyurdu.

“Sloganımızı da çalmaya çalışacaklar”

Kaftancıoğlu ayrıca AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Her şey güzel olacak” diyen bir kişiye “Daha güzel olacak” demesinin ardından başlayan ‘slogan’ tartışmalarına da değindi.

CHP İstanbul İl Başkanı, “Sloganımızı da çalmaya kalkışacaklar, dikkat” uyarısında bulundu.

Kaftancıoğlu’nun mesajı şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
RTÜK’ten, Zafer Arapkirli’nin programına 'Gezi' cezası
Sonraki Haber
Avukatları Öcalan’la görüşmek için başvurdu