Ana SayfaDünyaKuzey Kıbrıs’ta dörtlü koalisyon hükümeti dağıldı

Kuzey Kıbrıs’ta dörtlü koalisyon hükümeti dağıldı

HABER MERKEZİ – Kuzey Kıbrıs’ta HP’nin çekilmesiyle dörtlü koalisyon hükümeti dağıldı. Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, erken seçim ihtimalinin de seçenekler arasında olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ta dörtlü koalisyon hükümeti, Halkın Partisi’nin (HP) ortaklıktan çekilmesiyle dağıldı.

HP’nin hükümetten çekilme kararı, Maliye Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın bakanlık görevinden istifa etmesinin ardından alındı.

Böylelikle 50 sandalyeli mecliste 27 milletvekiliyle temsil edilen iktidar sona erdi.

Çekilme kararı

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Parti Meclisi’nde (PM) alınan hükümetten çekilme kararının 4 hayır oyuna karşı 55 evet oyu ile alındığını söyledi.

Erken seçim ihtimalini de dışlamadıklarını belirten Özersay, hükümetten çekilme sebepleri arasında Maliye Bakanlığı’nın arazi kiralamalarını ve “güven bunalımını” gösterdi.

Özersay, parti olarak ‘ne pahasına olursa olsun hükümette olalım’ yönünde bir görüş taşımadıklarını dile getirdi ve kararın önümüzdeki günlerde PM’de alınacağını söyledi.

UBP’den koalisyona yeşil ışık

Özersay liderlediğindeki Halkın Partisi’nin koalisyondan çekildiğini açıklamasıyla yeni koalisyon için ilk yeşil ışık ana muhalefeti oluşturan merkez sağdaki Ulusal Birlik Partisi lideri Ersin Tatar’dan geldi.

UBP lideri Tatar, DP ile Kıbrıs konusunda görüşlerinin örtüştüğünü, birkaç gün içinde hükümet kurma çalışmalarının şekillenmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Erhürman’dan açıklama

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Tufan Erhürman, hükümetin istifasını bugün Cumhurbaşkanı’na sunacak.

Aynı zamanda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı olan Erhürman, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğine dair mektubunun kendisine ulaştığını, konuyu bugün Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) değerlendirdiklerini, bugün de parti meclislerinin toplanacağını bildirdi.

Erhürman ayrıca “Hep birlikte yolumuzu çizeceğiz” değerlendirmesi yaptı.

Koalisyon hükümeti

Kuzey Kıbrıs’ta dörtlü koalisyon 7 Ocak 2018’deki erken genel seçimlerin ardından kurulmuştu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman başkanlığında 2 Şubat 2018’de kurulan CTP-HP-DP ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) oluşan dörtlü koalisyon hükümetinin Meclis’te 27 milletvekili bulunuyor.


Karınca, NTV, AA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İHD'den 'Türkiye'de Irkçılık: Yaşayanlar Anlatıyor' konferansı
Sonraki Haber
CHP'den İstanbul seçimleri için bağış kampanyası