Ana SayfaGüncelLeyla Güven ve kızından Anneler Günü mesajı

Leyla Güven ve kızından Anneler Günü mesajı

HABER MERKEZİ – 186 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in Anneler Günü’nü kızı Sabiha Temizkan verdiği çiçekler ve “Sen kahkahamsın” sözleriyle kutladı. Güven de “Hiç kimse Kürt analarına uygulanan şiddet için acıklı cümleler kurarak vicdanını rahatlatmasın. Onurlu barış O’nlara sözümüz olsun” sözleriyle annelere seslendi.

186 gündür açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj paylaştı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Temizkan, annesine bir demet çiçek verirkenki fotoğrafa “Sen kahkahamsın” notunu düştü.

Kızının yanı sıra Güven de Anneler Günü’ne ilişkin bir mesaj verdi.

O da çocukları açlık grevinde olan annelerin eylemlerine dönük şiddete işaret ederek, “Onurlu barış O’nlara sözümüz olsun” dedi.

Güven 186 gündür açlık grevinde. Güven’le beraber diğer parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana yani 2 ayı aşkın zamandır eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 15 tutuklu 30 Nisan’da ölüm orucuna başlamıştı. Ölüm orucundaki siyasi tutukluların eylemleri bugün 13’üncü gününe girdi. Bu eyleme 10 Mayıs’ta 15 kişilik bir grup daha dahil oldu. Onların eylemi de 2’inci gününde.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını istiyor.

Ancak bu talebe hükümetin yanıtı henüz olumsuz.


Açlık grevleri ve ölüm oruçları sürüyor, kan kusan tutuklular var

Previous post
Kaftancıoğlu: 23 Haziran'da göreceğiz, Kürtlerin oy davranışı değişmeyecek
Next post
Bahçeli’nin Öcalan açıklamasına HDP'den yanıt