Ana SayfaGüncelLice’nin ardından Van’da da muhtarlar görevden alındı

Lice’nin ardından Van’da da muhtarlar görevden alındı

HABER MERKEZİ – Van’da geçen yıl yerine kayyum atanan fakat 31 Mart seçimlerinde yeniden seçilen Edremit’e bağlı Süphan ve Şabaniye mahallelerinin muhtarları bir kez daha görevlerinden alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Ekim 2018 tarihinde görevlerinden alınan ve yerlerine kayyum atanan Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahalle Muhtarı Ayhan Komi ve Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden muhtar seçildi.

Ancak Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, Komi ve Bilir’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığına başvurdu.

MA’nın haberine göre bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’nın her iki muhtarı görevden aldığı ve bu durumun muhtarlara sadece sözlü olarak bildirildiği belirtildi.

Süphan Mahalle Muhtarı Ayhan Komi 7 bin oyun 4 bin 300’ünü, Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir ise kullanılan yaklaşık 10 bin oyun 6 binini alarak 31 Mart’ta muhtar seçilmişti.

Lice’de de 10 muhtar görevden alınmıştı

Geçtiğimiz haftalarda Lice Kaymakamlığı da benzer bir talepte bulunmuş ve İçişleri Bakanlığı 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilen 10 mahalle muhtarını görevden uzaklaştırmıştı.

Kaymakamlık, muhtarlara gönderdiği yazıda, muhtarları uzaklaştırma gerekçesini ise haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmaları göstermişti.


Lice’de 10 muhtarın yerine kayyum atandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Star Wars serisinin son filminden yeni görüntüler
Sonraki Haber
İzmir'de bir kadın oğlu tarafından öldürüldü