Ana SayfaGüncelMadonna yeni şarkısında ötekileştirilmişlerin sesine ses katıyor

Madonna yeni şarkısında ötekileştirilmişlerin sesine ses katıyor

HABER MERKEZİ – Yeni albümü Madame X’den yayınladığı yeni tekli “I Rise”da aktivist Emma González üzerinden ötekileştirilenlerin sesine güç katan Madonna, “Umarım bu şarkı tüm bireyleri aklındakileri söylemeye ve kendilerini sevmeye teşvik eder” diyor.

Madonna’ın 14 Haziran’da yayınlanacak yeni albümü “Madame X”den yayınlanan yeni teklisi “I Rise” online ortamda paylaşıldı.

“I Rise”da aktivist Emma González’in hikayesi ve sesi de var, öyle ki onun bir konuşmasından yapılmış alıntıyla başlıyor şarkı: “Biz gençlerin neden söz ettiğimizi bilmediğimizi sanıyorlar. Devlet yönetimine aklımızın ermesi için çok küçük olduğumuzu zannediyorlar.”

Florida’nın Parkland şehrindeki Stoneman Douglas adlı lisede 2018 şubatında meydana gelen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmişti. Katliamdan sağ kurtulan 18 yaşındaki lise öğrencisi Emma González, saldırı sonrasında silah şiddetine karşı kitleleri mobilize etmişti.

Madonna’nın “I Rise”ın yayınına eşlik eden açıklaması da şöyle:

“Bu şarkıyı kendisine söz söyleme fırsatı tanınmadığını hisseden tüm ötekileştirilmiş insanların sesi olması için yazdım. 2019, Pride’ın 50. yılına işaret ediyor. Umarım bu şarkı tüm bireyleri kim olmak istiyorlarsa olmaya, aklındakileri söylemeye ve kendilerini sevmeye teşvik eder.”

“I Rise”ın klibini aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Bu haber bantmag’den derlenmiştir.