Ana SayfaGüncelMardin’de eylem ve etkinlikler yıl sonuna kadar izne bağlandı

Mardin’de eylem ve etkinlikler yıl sonuna kadar izne bağlandı

HABER MERKEZİ – Mardin Valiliği, yıl sonuna kadar il sınırları içerisinde yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinliğin, 48 saat öncesinden bildirimde bulunmak şartı ile mülki idare amirinin iznine bağladığını açıkladı.

Mardin Valiliği, 31 Aralık 2019 tarihine kadar kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin mülki idare amirinin iznine tabi tutulacağını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada bu kararın, “Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları Vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür” ve “İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi Valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için Vali gereken karar ve tedbirleri alır” kanun maddesi uyarınca alındığı açıklandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında ve kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantı, tören, karşılama, uğurlama gibi resmi nitelikteki etkinlikler hariç olmak üzere; İlimiz sınırları içerisinde her türlü kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, kurum ve kuruluşun kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsil, gösteri ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı, broşür ve benzeri dağıtılması, afiş, pankart asılması, kurum ve kuruluşların mülkî idare amirliğine en az kırk sekiz saat önceden (etkinliğin yapılacağı yer, tarih, başlayış ve bitiş saatleri, program bilgisi, idarece talep edilen sair belgeler vb.) bildirimde bulunmak şartı ile tüm toplantı ve etkinliklerin 10/05/2019-31/12/2019 tarihleri arasında mülki idare amirinin iznine bağlandı.”

Valilik açıklamada ayrıca karara uymayanlar ve yapılan ikazlara rağmen kararı ihlal etmeye devam edenler hakkında yasal işlemlerin yapılacağını da ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da bir kadın araçta öldürüldü
Sonraki Haber
ODTÜ'deki Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: En az 17 öğrenci gözaltına alındı