Ana SayfaGüncelMedeni Yıldırım davası: TRT’nin hazırlamadığı rapor TÜBİTAK’tan istendi

Medeni Yıldırım davası: TRT’nin hazırlamadığı rapor TÜBİTAK’tan istendi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Lice’deki kalekol protestosu sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın öldürülmesine ilişkin yeniden açılan davanın duruşmasında, TRT’nin reddetmesi nedeniyle bilirkişi raporunun TÜBİTAK ya da İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanmasına karar verildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde, 28 Haziran 2013’te yapılan kalekol protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın öldürülmesine ilişkin davada asker Adem Çiftçi’nin yargılamasına devam edildi.

“Haksız tahrik altında olası kastla öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Çiftçi hakkında, verilen beraat kararının İstinaf Mahkemesi’nce bozulması ardından yeniden görülen davanın 6’ncı duruşması, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık Çiftçi’nin katılmadığı duruşmada, önceki celsede görüntü ve ses çözümü için TRT tarafından hazırlanmasına karar verilen bilirkişi raporunun, TRT yönetimi tarafından hazırlayamayacaklarının bildirildiği görüldü.

Yıldırım ailesinin avukatları, söz konusu raporun, TÜBİTAK veya İstanbul Adli Tıp Kurumu ya da Kemal Kurkut’un ölümüne ilişkin hazırladığı raporla dikkatleri üzerine çeken Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, İstinaf Mahkemesi’nin davayı bozma ilamı doğrultusunda rapor hazırlanması için dosyanın bütün olarak görüntü ve ses kaydı doğrultusunda istenilen konularda tek tek, ayrıntılı ve gerekçeli bilirkişi raporu hazırlanması için TÜBİTAK veya İstanbul Adli Tıp Kurumu’na müzekkere yazılmasına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 10 Ekim tarihinde görülecek.


Karınca, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Artış kısa sürdü: Konutta satışlar Nisan'da yüzde 18,1 daraldı
Sonraki Haber
ABD-Meksika sınırında gözaltına alınan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti