Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Meşru müdafaa’: İtalya’da şiddet uygulayan babasını öldüren kadın serbest bırakıldı

‘Meşru müdafaa’: İtalya’da şiddet uygulayan babasını öldüren kadın serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İtalya’da kendisine, annesine ve babannesine şiddet uygulayan babasını meşru savunma hakkını kullanarak öldüren 19 yaşındaki Debora Sciacquatori, serbest bırakıldı.

İtalya’nın başkenti Roma’ya bağlı Monterotondo ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü, 19 yaşındaki Debora Sciacquatori kendisine, annesine ve babannesine şiddet uygulayan babası Lorenzo Sciacquatori’yi meşru müdafa hakkını kullanarak öldürdü.

Gözaltına alınan Deborah Sciacquatori, ifadesinde yıllardır yaşadıklarını anlattı.

“Ben de annem de artık geleceğe inanmıyorduk. Bu yüzden hiç hastaneye ya da şikayet etmeye gitmiyorduk. Hayatım çocukluğumdan beri hep bir cehennem gibiydi. Babamla ilgili hatırladığım tek güzel şey 6-8 yaşları arasındayken birlikte spor salonuna gitmemiz. Bana bıraktığı tek şey boks sevgisi… Derslerime çalışıp bir iş bulursam evden gidebilirim diye düşünüyordum. Aslında bunu daha önce de yapabilirdim ama ben olmazsam annemi ve babaannemi öldürmesinden korkuyordum.”

Deborah ilk olarak kasıtlı cinayet suçlamasıyla ev hapsine alındı. Ancak savcılık, Deborah’ın ve tanıkların ifadeleri sonrası cinayetin meşru müdafaa amacıyla işlendiğine kanaat getirdi ve kasıtlı cinayet suçlaması ‘orantısız meşru müdafaa’ olarak değiştirildi.

Ardından Deborah, savcılık talebiyle yargılama süresince serbest bırakıldı.

Yıllardır süren sistematik şiddet

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın İtalyan basınına dayandırdığı habere göre tanıklar, Lorenzo Sciacquatori’nin yıllardır eşi, annesi ve kızına şiddet uyguladığını söyledi.

Sciacquatori’nin ‘aile içi şiddet’ ve ‘kamu görevlisine mukavemet’ suçlarından sicil kaydı da bulunuyor.

Lorenzo Sciacquatori’nin eşi Antonia’nın anne-babası, damatlarının kızlarına yaklaşık 20 yıldır şiddet uyguladığını anlattı.

Antonia’nın babası Vito, “Kızım 4-5 yıl kadar önce kocasından şikâyetçi olmuştu ama şiddet devam etti” dedi.

Kızlarını eşinden uzaklaştırmaya çalıştıklarını da söyleyen baba, “Ama kızım Lorenzo’nun bizim evimize gelip bizi de öldürmesinden korkuyordu” dedi.

Bazı tanıklar da Antonia’nın, kızının devlet korumasına alınmasından korktuğu için şikayetçi olmadığını aktardı.

‘Sorumlu biraz da kurumlar’

Deborah’ın serbest bırakılması kararını imzalayan Tivoli Savcılığı, gelecek 2 hafta içinde davanın kapatılmasının talep edilebileceğini de dile getirdi.

Tivoli Baş Savcısı Francesco Mendito, “Deborah’yı da annesini de önceden şikayet etmedikleri için suçlayamayız. Sorumlu belki biraz da bizler, gerekli güveni kazanamayan kurumlarız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2 haftadır kayıptı: Gazeteci Abdülkadir Nişancı’nın cansız bedenine ulaşıldı
Sonraki Haber
Gürcan Keltek’in yeni filmi “Yeni Şafak Solarken” Cannes'dan ödülle döndü