Ana SayfaToplumsal CinsiyetMotosikletli taşıma uygulaması Scotty’de bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

Motosikletli taşıma uygulaması Scotty’de bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadın, motosikletli taşıma uygulaması olan Scotty sürücüsü bir erkek tarafından alıkonularak, cinsel saldırıya maruz bırakıldığı söyledi. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek, ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da 24 yaşındaki bir kadın, 29 Nisan gecesi Scotty isimli mobil aplikasyondan çağırdığı bir motosiklet sürücüsü tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını açıkladı.

Saldırıyı Twitter üzerinden duyuran kadın, erkeği önce Scotty’ye ardından da polise şikayet ettiğini söyledi.

Kadın, 1 Mayıs sabahı da Emniyet Şubesi’ne gittiğini ve olanları 5-6 farklı polise anlatarak, erkeğin kimliğini teşhis etmeye çalıştığını söyledi.

Erkeğin ailesinden tehdit telefonları

Erkeğin aynı gün bulunarak ifadeye çağrıldığını belirten kadın, dün de (2 Mayıs) erkeğin ablasının kendisini aradığını dile getirdi.

“Ablası beni aradı ve ‘bir kez daha düşünmemi’ söyledi. Numaramı şahıstan almışlar, şahıs tutanaklardan aldı muhtemelen. Ben ablasına olayı anlattım ve kendisine zaten yapabileceğim en büyük iyiliği yaptığımı ve dürüst ifade verdiğimi söyledim. Ablası şahsın 1 ay içinde evleneceğini ve çok mağdur olduklarını anlatmaya çalıştı fakat zaten böyle birinin evlenecek olması daha vahimdi.”

Ardından başka bir numaradan bu kez erkeğin eniştesinin kendisini aradığını ve tehdit ettiğini anlattı.

“Beni ikna edemeyeceğini anlayınca kendisinin ‘kapına 10 tane ağır ceza avukatı dayarım’ ve ‘kötü niyetlisin’, ‘senin bir çıkarın var ama hadi bakalım’ gibi söylemlerde bulundu. Bunların ardından ben ağlama krizine girdim. Telefonu kapatıp polise bildirdim. Numarasını engelledim. Ardından şahsın nişanlısı aradı, ailesinin bir şey söylemediğini, bana ne yaptığını öğrenmek istediğini söyledi. Konuşurken o da ağlama krizine girdi ve yakında evleneceği adamın ne yaptığını öğrenmek istediğini söyledi.”

Erkek serbest bırakıldı

Kadın, fail erkeğin serbest bırakıldığını ise şu sözlerle duyurdu:

“İşaretlemediğim konuma rızam dışında götürdüğü açık olmasına ve cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakılma şikayeti ile başvurmama rağmen ve hatta savcı tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk etmesine rağmen hakim adli kontrol talebiyle serbest bıraktı.”

Kendisinin tehdit altında olduğunu belirterek konu hakkında duyarlılık çağrısı yapan kadın şunları söyledi:

“Bu şahıs veya ailesi veya yakın çevresi benim kimliğimi biliyor, telefon numaramı biliyor, çalıştığım yeri öğrenebilirler ve bana zarar verebilirler. Ayrıca şahıs ciddi bir cezayı öngörerek kaçabilir.”

Firmadan açıklama

Olanların ardından Scotty firması da bir açıklama yaparak, sürücünün hesabının kapatıldığını duyurdu.