Ana SayfaGüncelNedeni kayyum dönemi borcu: DEDAŞ, MARSU’nun elektriğini kesti

Nedeni kayyum dönemi borcu: DEDAŞ, MARSU’nun elektriğini kesti

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li yönetime geçmesinin ardından kayyum dönemine ait borcun ödenmemesini gerekçe gösteren DEDAŞ, MARSU’nun elektriğini kesti. Bu nedenle Mardin il ve ilçelerinde sular akmayacak.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmesinin ardından kayyum döneminde yapılan borcu gerekçe gösteren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ), belediyeye bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) elektriklerini kesti.

Kesinti nedeniyle kente su sağlayan şebekelerdeki su pompalama sistemleri durdu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi de Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“MARSU’nun kayyım döneminden kalan elektrik borcundan dolayı DEDAŞ MARSU’da elektriği kesti. Borç sebebiyle MARSU’da elektriklerin kesintiye uğraması sebebiyle Mardin il ve ilçelerinde sular akmayacak.”

Mezopomaya Ajansı’nın belediye yetkililerinden aldığı bilgiye göre, DEDAŞ’ın elektrik kesintisine gitmesinin nedeni belediyenin son 3 ayın faturalarının tutarı olan 82 milyon TL’lik borcun ödenmemiş olması.

Ahmet Türk’ten tepki

Konuya dair Twitter üzerinden açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise “Borçlardan sonra MARSU’da sağlık, ilaçlama, insan hayatında sorunlar yaşanır diye uyardık. Ama cevabınız halkın suyuna engel olmak mı oldu?” diye sordu.

Türk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Halkın hizmet alanında bir milyar borç bırakmak… Elektriğini kesmek… Suyuna engel olmak… İradeye saygısızlık… Aymazlık…”


Türk: MARSU’nun ödeneği kesilmiş, bu insan sağlığı açısından büyük risk




Önceki Haber
İki ilde yolcu otobüsleri devrildi: Dokuz kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Açlık grevleri sürüyor, 15 tutuklu da 5 gündür ölüm orucunda