Ana SayfaToplumsal CinsiyetODTÜ’deki Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi: En az 17 öğrenci gözaltına alındı

ODTÜ’deki Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi: En az 17 öğrenci gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – ODTÜ’de LGBTİ+’ların yapmak istediği 9. Onur Yürüyüşü’ne biber gazı ve plastik mermilerle müdahale eden polis, en az 17 kişi gözaltına aldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 9. Onur Yürüyüşü düzenlemek isteyen öğrenciler sabah saatlerinde üniversitede bir araya gelemeye başladı.

ODTÜ Rektörlüğü tarafından yasaklanan yürüyüş için okulun çeşitli yerlerinde toplanan öğrencilere polis tarafından müdahale edildi.

MA’da yer alan habere göre ODTÜ’lü öğrencilerin etkinliğini yasaklayan Rektörlüğün aynı zamanda polisin de kampüs içine girmesi için çağrı yaptığı belirtildi.

Üniversitenin her noktasına yerleşen polis elinde LGBTİ+ bayrağı olan öğrencilere tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi sıktı.

Bu sırada bazı öğrencilerin yaralandığı ve en az 17 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sosyal medyada gözaltı sürecine ilişkin paylaşılan videoda öğrencilerin darp edildiği de görülüyor.

https://twitter.com/odtulgbti/status/1126865394952822788

‘LGBTİ+’lar sözlerini haykırmaya devam ediyor’

Yürüyüşe destek için ODTÜ’ye giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de öğrencilere sert bir şekilde müdahale edildiğini belirterek şunları aktardı:

“Tüm süreçlerde her şeyi yasaklayan zihniyet burada da LGBTİ+ Onur yürüyüşünü yasaklamış durumda. Kimsenin senin çıkmasını istemeyen bir iktidar var. Herkese karşı sessizliği dayatıyor. Burada LGBTİ’lerin görünür olmasını engellemeyi, sözlerini kurmasına yönelik bir saldırı geliştirildi. Oldukça sert bir saldırı oldu. Tümüyle hukuk dışı. Üniversitelere polisin girmesi hukuk dışı. Üniversitelilerin kendi demokratik haklarını kullanmaları, sözlerini söyleme, eylemlerini yapma hakları var. Yasakçı zihniyet burada da kendisini göstermiş durumda. Türkiye’de hukuk olmadığı için normalde toplantı gösteri yasasında böyle bir hakları olmasına rağmen bunu yasaklayıp, polis gücüyle engellemeye çalışıyorlar. Ama LGBTİ+’lar buna karşı direniyor, sözlerini haykırmaya devam ediyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'de eylem ve etkinlikler yıl sonuna kadar izne bağlandı
Sonraki Haber
YSK'den 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimleri kararları