Ana SayfaEğitimODTÜ’lü öğrenciler polis şiddetine karşı boykotta: ‘Nefret varsa ders yok’

ODTÜ’lü öğrenciler polis şiddetine karşı boykotta: ‘Nefret varsa ders yok’

HABER MERKEZİ – ODTÜ’lü öğrenciler geçtiğimiz hafta okulda düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis müdahalesi ve gözaltıları protesto etmek için 14 Mayıs’ta “Polis varsa, şiddet varsa, nefret varsa ders yok” sloganıyla dersleri boykot edecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 10 Mayıs gününde 9. Onur Yürüyüşü’nü düzenlemek isteyen öğrencilere biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi sıkan polis, çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına almıştı.

Öğrenciler, yaşanan polis saldırısını ve ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün göreve geldiği günden itibaren kendilerine yönelik artan saldırıları protesto etti.

Bugün yüzlerce öğrencinin toplandığı Rektörlük binası önünde “Güle Güle Verşan”, “Eşit, parasız, demokratik üniversite” ve “Verşan istifa” sloganları atıldı.

“Polis, şiddet, nefret varsa ders yok!”

Rektörlük önüne siyah çelenk bırakarak “Rektöre Veda Töreni” düzenleyen öğrenciler, ODTÜ Senatosu’nun olağanüstü toplanması beklenen 14 Mayıs Salı günü ise “Polis, şiddet, nefret varsa ders yok!” diyerek dersleri boykot edecek.

ODTÜ’lü öğrenciler adına açıklama yapan Oğuzhan Üzel, birlikteliklerini arttırarak, saldırılara karşı duracaklarını dile getirdi ve tüm öğrencileri yarın yapılacak ders boykotuna katılmaya çağırdı.

Öte yandan ODTÜ Senatosu’nun toplantısının Rektörlük binası önündeki eylem üzerine bugüne çekildiği belirtildi.

‘Rektörün hükmü kalmamıştır’

Eylemler öncesi Münazara Topluluğu adına Evrensel’den Buse Vurdu’ya konuşan Akın Onur Efe, boykota giden süreci tek bir olay üzerinden okumanın çok doğru olmayacağını belirterek, şunları söylemişti:

“Rektör, öğrencilerle okul üzerinde giriştiği iktidar mücadelesini gerek öğrenci topluluklarını kapatarak gerek etkinliklerini sınırlayarak son geldiğimiz noktada ise okula polisi adeta davet ederek gösterdi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin tartaklanmasına müsaade ederek fiili meşruiyetinin kalmadığını ispatladı.”

Rektörün okul üzerinde bir hükmü kalmadığını göstermek amacıyla boykot kararı aldıklarını kaydeden Efe, bu sürecin ardından da mücadelelerinin süreceğini ifade etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den muhalefete eleştiri: Hukuki bir talebin yerine getirilmesini söylemek bu kadar zor mu?
Sonraki Haber
RTÜK’ten, Zafer Arapkirli’nin programına 'Gezi' cezası