Ana SayfaEkolojiOnay verildi: Kuzey Marmara projesi için Ballıkayalar’dan otoyol geçecek

Onay verildi: Kuzey Marmara projesi için Ballıkayalar’dan otoyol geçecek

HABER MERKEZİ – Belediye Meclisi’nde onay verildi; Kuzey Marmara Otoyolu için Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndan otoyol geçecek, bunun için 17 bin ağaç kesilecek.

Kuzey Marmara projesinin son kurbanı: Ballıkayalar’dan otoyol geçecek

Türkiye’de kentleşmenin en yoğun yaşandığı İstanbul ve İzmit’in arasında doğanın tadını çıkarmak için tek alan olan Ballıkayalar Milli Parkı’ndan otoyol geçirilmesi amacıyla onay verildi.

Kuzey Marmara Otolu Bağlantı Yolları Projesi kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndan otoyol geçirilmesine onay verildi.

Sözcü’den Uğur Enç’in haberine göre bu onayla beraber 17 bin ağaç kesilecek.

CHP’li üye Ünla Özmural parti grubunun itirazını “Yolu birkaç kilometre kuzeye kaydırsak sorun kalmayacak. Bu doğa harikası alana sahip çıkmalıyız” sözleriyle dile getirdi. Ancak onay AKP ve MHP’li üyelerin çoğunluğuyla Meclis’te karara onay verildi.

Koruma kurulu da karşı

17 bin ağacın kesileceği bağlantı yolu projesi ye Çevre Mühendisleri Odası’nın itirazı ve Kocaeli Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun olumsuz görüş bildirmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

Ballıkayalar Milli Parkı, Türkiye’de kentleşmenin en yoğun yaşandığı İstanbul ve İzmit’in arasında doğanın tadını çıkarmak için tek alan.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öcalan'ın avukatları ve Leyla Güven'in beklenen açıklamaları bugün
Sonraki Haber
Öcalan’ın mektubu okundu, açlık grevleri sonlandırıldı