Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın babası: Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar

Rabia Naz’ın babası: Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar

HABER MERKEZİ – Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Meclis’te düzenlenen basın toplantısına katılarak, “Artık yetkililer Rabia Naz için adalet arayışımızda bahaneler üreterek karşımızda durmasınlar. Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar” dedi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk sözü alan TİP Milletvekili Barış Atay, “Küçücük bir kız çocuğundan ve bir yıldır hak arayışını devam ettiren bir babadan söz ediyoruz” dedi.

“Bu babayı bu hak arayışı içinde ısrarla konuşturmayan, tehdit eden, bir yıldır kurumlar arasında gidip gelmesine sebep olan ve hatta akıl hastası yaftası yapıştırıp akıl hastanesine yatırmaya çalışan bir organize şebekeden bahsediyoruz.

“Bu olayın içinde belediye başkanı var, belediye başkanının yeğeni var, AKP Milletvekili Nurettin Canikli var, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var, devletin bütün kademesi, bir kız çocuğunun öldürülmesi, bir trafik kazası sonucu ölüme gitmesinin araştırılmaması için her türlü çabayı sarf etmekte; fakat biz de bu ülke halklarının her türlü sorunu için kendileriyle beraber mücadele edeceğimize söz vermiş insanlar olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

Baba Vatan: Canikli’nin parmağı var

Atay’ın konuşmasının ardından söz alan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Uzun yıllarca hizmetini yaptığımız, gönülden desteklediğimiz ve aynı zamanda eşimin yönetici ve genel sekreterlik yaptığı AKP teşkilatı, Rabia Naz Vatan cinayetinde suskunluğunu korumuş ve aynı zamanda ailemize baskı yapmıştır” dedi.

Kızının ölümünün ardından “Evlat Mitingi” yaptığını hatırlatan Vatan şunları söyledi:

“Devletimizin yöneticileri buna bile bile duyarsız kaldı. Neticede 26 Şubat’ta sosyal medyada Rabia Naz Vatan cinayeti etkili bir şekilde gündemde durdu ve gündemde Nurettin Canikli ismi söylendi. Ben Canikli’ye ‘sayın’ demiyorum, çünkü çocuk cinayetinin örtbasında adı geçen, parmağı olan bir şahsiyetin benim nezdimde ‘sayın’ niteliği yoktur ve kendini aklayana kadar da bu böyle olacaktır.
“Bana İçişleri Bakanı, ilk görüşmemizde ‘Çocuğumun bir hastalığı olduğunu ve çocuğun da bunu bildiğini’ söyledi.
“Evet, çocuğumun bir hastalığı vardı ve kendisi de biliyordu. Olaydan 7 ay önce beraber doktora gitmiştik, böbreğinde basit bir kist vardı. Bu nedir? Çocuğumun psikolojisinin bozuk olduğu algısını oluşturdular. Diyelim ki çocuğumun psikolojisi bozuk, diyelim ki çocuğuma annesi bağırdı da intihar etti. E peki, 5 metrelik bir mesafede çocuk nasıl koşacak, 20 cm yükseklikteki bir engeli nasıl aşacak? O engelin üstündeki 30 cm genişliğindeki bir kiremidi, önündeki 4 metre 30 cm verandayı nasıl aşacak?”
“Geçen pazartesi günü Nurettin Canikli Twitter’dan madde madde bir açıklama yapıyor, ‘Baba acılı olduğu için bugüne kadar bir suç duyurusunda bulunmadım, üzerine gitmedim’ diye. Babaya akıl yargılaması yapıldı 21 Mart’ta. O tarihten altı gün sonra da bizzat Nurettin Canikli’nin yaptığı suç duyurusunda ifade verdim. Ve bunu geri çektik diyorlar, nasıl geri çekmişler?
“Babanın zaten cezai ehliyeti alındı. Sağ olsunlar, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ‘kesin’ yatış olarak sunulmuş bir durumla cezai ehliyeti kaldırılmış olan bir vatandaşa sen nasıl suç duyurusu yapıyorsun? Kanunları mı bilmiyorsunuz Nurettin Canikli?
“Artık yetkililer bu konuda duyarlı olsunlar ve Rabia Naz için adalet arayışımızda bahaneler üreterek karşımızda durmasınlar. Rabia Naz’ın canına kıyılana kadar ve bu örtbasın içinde Nurettin Canikli’nin isminin olduğu zamana kadar AKP’liydim. Kusura bakmasınlar, çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar.”

Kızının katillerinin ortaya çıkmasını isteyen Vatan, “Kızımın katillerini ortaya çıkartsınlar ve örtbas içinde bulunan sözde ‘hatırı sayılır’ diye geçen kişileri de yargılasınlar. Dokunulmazlığının kaldırılması gereken kişilerin dokunulmazlığı kaldırılsın. Meclis’e çocuk cinayetlerinin araştırılması için komisyon kurulsun teklifi gitmişti, neden kurulmadı? Bütün çocuklarımızın cinayetinin akıbetinin incelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ne oldu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürüldü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söyledi.

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan ise “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” dedi.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edildi.

Muhammet Vatan kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçladı.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi ise Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran baba Şaban Vatan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi. Karara göre de Şaban Vatan’ın Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gözlem altında tutulma kararı kesinleşti.

Vatan’ın hastaneye yatırılması kararının eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin şikayetleri sonucu alındığı ortaya çıktı.


Karınca, MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çocukları açlık grevinde olan anneler Emine Erdoğan'a seslendi
Sonraki Haber
İHD ve Türkdoğan'dan 'açlık grevi açıklaması' iddiasına yalanlama