Ana SayfaGüncelSandık güvenliği için: “Seçim günü 31 bin 186 avukat gönüllü görev alacak”

Sandık güvenliği için: “Seçim günü 31 bin 186 avukat gönüllü görev alacak”

HABER MERKEZİ – Seçmen kaydının silindiği iddiaları konusunda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, YSK’nin listeleri açıkladığını, 31 Mart’taki seçmen listesi ile 23 Haziran’daki listenin aynı olacağını söyledi. Salıcı sandık güvenliği konusunda seçim günü atacakları adım konusunda ise çarpıcı bir rakam verdi: “23 Haziran’da 31 bin 186 avukat gönüllü görev alacak.”

Seçmen kaydının silindiği iddialarına ilişkin CHP’den açıklama geldi.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Tele1’deki Soru-Cevap programında Ayşegül Doğan’a yaptığı açıklamada, listelerin açıklandığını ve 31 Mart’taki seçmen listesi ile 23 Haziran’daki listenin aynı olacağını söyledi.

“31 Mart’ta yapılan seçim tekrarlanacağı için YSK bunla ilgili bir karar aldı, dedi ki; 31 Mart’ta geçerli olan seçmen listesi aynen geçerli olacak. YSK listeyi de yayınladı. Biz de baktık, 31 Mart’taki ile aynı.
“31 Mart’taki yeni bir seçim değil bir yenileme seçimi, dolayısıyla 31 Mart’taki seçmen listesi ile 23 Haziran’daki liste aynı olacak. Dolayısıyla 31 Mart’ta oy kullanan herkes 23 Haziran’da da kullanabilecek.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı

Salıcı ayrıca sandık güvenliği konusunda da açıklamalarda bulundu, her sandıkta bir avukat olacağını söyledi.

“31 bin 186 sandık var. Her sandıkta bir avukat olması hedefimiz var. Barolar da bize destek olmak istiyor. Avukatların olması oradaki arkadaşlarımıza daha da güven verecek.
“Peki, 31 bin 186 avukatı seçime getirmek, onların kendi vicdani kanaatleriyle oraya gelmeleri ne demek? Bu anormal bir rakam ve şu demek: Türkiye’deki seçim sistemine olan güvenin yerlerde sürüklendiğini gösteriyor.”



Önceki Haber
Sistematik şiddete karşı özsavunmasını kullanan Name Öztürk tahliye edildi
Sonraki Haber
Azad Barış: ‘Önce şu seçimleri halledelim’ tavrı olmamalı