Ana SayfaToplumsal CinsiyetSedanur’un istismar edilip, öldürülmesine ilişkin dava ‘güvenlik’ gerekçesiyle Yozgat’ta görülecek

Sedanur’un istismar edilip, öldürülmesine ilişkin dava ‘güvenlik’ gerekçesiyle Yozgat’ta görülecek

HABER MERKEZİ – Kars Kağızman’da kaybolduktan bir hafta sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’i cinsel istismara maruz bırakıp, öldürmekten tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan üç kişinin davası ‘sanıkların güvenliği’ gerekçesiyle Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

9 yaşındaki Sedanur Güzel, 16 Eylül 2018 tarihinde Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki evinin önünde kaybolmuş, çocuğun cansız bedeni 23 Eylül’de Paslı köyü yakınlarında bulunmuştu.

Sedanur’un öldüürlmesine yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan üç kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.


Sedanur Güzel cinayetiyle ilgili üç kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi


Sanıklar Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet Uç hakkında hazırlanan iddianamede, ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbetin yanı sıra ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 24’er yıl, ‘cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede sanıkların çocuğu cinsel istismara maruz bıraktıkları da belirtildi.

“Sanıkların tüm bu aşamalarda birbirlerini engellemek yerine olay yerine birlikte gitmek, ayrı ayrı cinsel istismarda bulunmak ve öldürmek amacıyla darp etmek suretiyle eylemler üzerinde ortak hâkimiyet kurdukları, fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek üzerlerine atılı tüm suçlar yönünden ‘kasten öldürme’ iradesiyle hareket ettikleri değerlendirilmektedir.”

‘Güvenlik’ gerekçesiyle başka ile nakil

İddianamede, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nce hazırlanan DNA raporuna da yer verildi. Raporda, çocuğun üzerinde ve kıyafetlerinde bulunan DNA’ların üç sanığa ait olduğu kaydedildi.

Ayrıca Kars T Tipi Cezaevi’nde kalan üç sanık ‘güvenlik’ nedeniyle Diyarbakır’daki cezaevine nakledildi.

Kars 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ettikten sonra Adalet Bakanlığı’na başvurarak, ‘güvenlik’ gerekçesiyle davanın başka bir ile naklini istedi.

Mahkemenin talebini inceleyen bakanlık, Sedanur’u öldüren sanıkların Yozgat Ağır Ceza Mahkmesi’nde yargılanmasına karar verdi.

Bakanlığın nakil kararı üzerine Sedanur Güzel dosyası Yozgat’a gönderildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukatı Öcalan'la görüşmeyi anlattı: "Seçim gündem dahi olmadı, metin geç verildi"
Sonraki Haber
İnsanın tüketim hızına yetişmek için yaklaşık 4 Dünya'ya ihtiyaç var