Ana SayfaGüncelSertip Şen’in babası: Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda?

Sertip Şen’in babası: Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda?

HABER MERKEZİ – Hakkari Yüksekova’da vurularak yaşamını yitiren Sertip Şen’in babası Cemşit Şen, karakol ve üs bölgelerinin olduğu bir yerde oğlunun kan kaybından ölmesine “Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda” sözleriyle tepki gösterdi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Onbaşılar (Kürtçe ismi Wargenima) köyünde, 2 Mayıs Perşembe günü koyunları otlattığı esnada askeri bölgeden açıldığı belirtilen ateş sonucu vurulan 46 yaşındaki Sertip Şen hayatını kaybetmişti.

Ailesi, Şen’in kalbine yakın bir noktaya isabet eden kurşunla yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

Şen ailesi, sorumlu kişi ya da kişilerin yargı önüne çıkarılana kadar hukuk mücadelesi vereceklerini ifade etti.

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Sertip Şen’in babası Cemşit Şen, “İnsan ölümü bu kadar basit olmamalı. Öldürüp, üstünü kapatamazlar. Bizler adalet önünde sorumlulardan hesap soracağız” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan baba Şen, olay gününü ise şu sözlerle anlattı:

“Sabah 07.00’de koyunları alarak köye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kavlêboş Yaylası’na götürdü. Uzun süre ondan haber alamadık. Akşam saatlerinde pancar toplayan kadınlar onu görerek köylülere haber verdi. Olay yerine giden köylüler, Sertip’i 3 kilometre boyunca sırtında taşıyarak köye getirdi. Uzun bir süre yaralı bir şekilde kalmış ve çok kan kaybı yaşamıştı.”

Baba Şen, oğlunun vurulduğu yerde iki karakol ve iki üs bölgesinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Karakol bölgesinde vurulan oğlum orada uzun bir süre kan kaybı yaşadı. Vurulduğu yerde karakol ve üs bölgeleri görülüyor. O kadar yakın yerde vurulan oğluma neden müdahale edilmedi?” diye sordu.

Kamuoyundaki sessizliğe de tepki gösteren Cemşit Şen, “Yüksekova’nın bir köyünde bir çoban vurulmuş, yaşamını yitirmiş ama kamuoyu sessiz. Ölüm bu kadar basit olmamalı. Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda? Biz sonuna kadar bu olayın peşinde olacağız” diye ekledi.