Ana SayfaGüncelŞırnak’ta HDP’li belediyelerin önüne X-Ray cihazı yerleştirildi, Valilik’ten açıklama

Şırnak’ta HDP’li belediyelerin önüne X-Ray cihazı yerleştirildi, Valilik’ten açıklama

HABER MERKEZİ – 31 Mart’ta HDP’nin seçildiği Cizre, Silopi ve İdil belediyerinde binaların giriş çıkış noktalarına X-Ray cihazları yerleştirildi, polis kontrol noktaları konuşlandırıldı. Karara yurttaşlar ve belediye eş başkanları tepki gösterirken, Valilik açıklamasında “kamu hizmetlerinin aksamadan devam etmesi ve vatandaşlarımızın güvenliği için Cizre Belediyesi’nde gerekli önlemler alınmıştır” denildi.

Şırnak’ta üç ilçe belediyesinin giriş çıkış noktalarına polis kontrol noktaları yerleştirildi.

Vinçle getirilen X-Ray cihazları belediyelerin önüne yerleştirilirken, binalar da polislerce bariyerlerle çevrilmek istendi.

MA’nın haberine göre bu olay, 31 Mart yerel seçimleriyle kayyum yönetiminden HDP’ye geçen Silopi, İdil ve Cizre belediyelerinde yaşandı.

Neler oluyor?

Söz konusu gelişme dün akşam saatlerinde yaşandı.

Polis kontrol noktalarının kurulması; belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Cizre’de dün bu sırada sokakta TOMA bekletilirken, polis tepki gösteren yurttaşlara müdahale etti, İlçe Emniyet Müdürü ise kararın gerekçesini soran Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ’a “Kanuna aykırı davranıyoruz” dedi.

İdil ve Silopi’de de dün akşam benzer bir tablo vardı.

Yurttaşlar ve belediye eş başkanları karara tepki gösterdi.

Bugün ise Cizre Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Bu tepki (halkın tepkisi) karşısında barikatlar kaldırılmış; ancak X-ray cihazı resmi yazı getirtilerek konulmuştur. Bu hukuksuz uygulamaları kınıyor ve tüm hukuki yolları deneyeceğimizi halkımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

Valilik açıklaması

Yerleştirilen polis kontrol noktalarının “Emniyet Tedbirleri” kapsamında yerleştirildiği belirtiliyor.

Valilik açıklaması da bu yönde.

Şırnak Valiliği’nin açıklamasında, alınan kararın “terör eylemlerini engellemek maksadıyla alınan bir tedbir” olduğu söyleniyor.

Açıklamada, “kamu hizmetlerinin aksamadan devam etmesi ve vatandaşlarımızın güvenliği için Cizre Belediyesi’nde gerekli önlemler alınmıştır” deniliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'dokunulmazlık' çağrısı, Gül'e eleştiri
Sonraki Haber
HDP’den AYM’ye ‘KHK’li seçilmişler’ başvurusu