Ana SayfaÇalışma YaşamıSuruç’ta ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla minibüse polis ateşi: Beş tarım işçisi yaralı

Suruç’ta ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla minibüse polis ateşi: Beş tarım işçisi yaralı

HABER MERKEZİ – Urfa’nın Suruç ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla bir minibüse polis tarafından ateş açıldı, en az beş tarım işçisi yaralandı. Gözaltına alınan aracın şoförü ise kontrol noktasında aracı durduğunu söyledi ve “Aracın kapısını açtığım sırada bir anda çok sayıda silah sıkılmaya başlandı” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aligör Mahallesi’nde, sabah saatlerinde polis tarafından kurulan ‘kontrol noktası’nda bir minibüse ateş açıldı.

Demirören Haber Ajansı, polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla araca “uyarı ateşi” açıldığını, araçtaki beş tarım işçisinin de yaralandığını duyurdu.

Açılan ateşte minibüsteki Hava Algac, Emine Çalışan, Gülcan Ertaş, Aysel Geçici ve Zehra Kurt isimli yurttaşlar yaralandı.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Minibüsün Urfa Suruç’tan, Antep’e çapa işinde çalışmak için yola çıkan 19 mevsimlik tarım işçisini taşıdığı öğrenildi.

Aracın sürücüsü: Durduktan sonra ateş açıldı

Minibüsün sürücüsü Numan Tatlı ise gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Tatlı jandarmada verdiği ifadesinde, polis kontrol noktasında durduktan sonra araca ateş açıldığını söyledi.

Yol kontrolü yapıldığını gördüğünü ve aracın dörtlülerini yakıp yavaşlayarak kontrol noktasına gelince aracı kenara çektiğini aktaran Tatlı, ifadesinin devamında şunları belirtti:

“Yolda benden başka durmuş veya hareket halinde başka bir araç yoktu. Ben de bu arada aracımı durdurdum. Polis tarafından gelen ‘inin aşağı’ şeklinde sesler duydum. Aracın camından, ‘Biz tarım işçisiyiz’ dedim ama ben lafımı bitirmeden önce polis ekipleri havaya ateş açtı.
“Ardından ben aracın yolcu kapılarını açtım. Ardından kendi kapımı açtığım sırada bir anda araca doğru çok sayıda silah sıkılmaya başlandı ve çok sayıda mermi isabet etti araca.
“Sonra ben kafamı camdan çıkartarak tekrar ‘biz tarım işçisiz, bizde tehlike yok’ şeklinde ithamlarda bulundum. O esnada yeşil yelekli olan bir polis yanımıza yaklaştı ve diğer ateş eden polis memurlarına durmalarını söyledi.
“Benim aracıma yaklaşık bir dakika boyunca aralıklar ile ateş edilmeye başlandı. Bu zaman diliminde ben ve araçta bulunan çalışanlarım mahsur kaldık ve beş kişi yaralandı.”

Aracın sürücüsü Tatlı, olayın ardından polis tarafından darp edildiğini de söyledi.

Yaralanan tarım işçisi: Bir uyarı olmadan durmuştuk

Olayda yaralanan tarım işçilerinde Emine Çalışan da, polis kontrol noktasına gediklerinde bir uyarı olmadan aracın kenara çekip durduğunu, bir süre sonra araca ateş açıldığını söyledi.

Açılan ateşte dizinden yaralanan Çalışan, olaya karışan polisler hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenilirken, Suruç Kaymakamlığı ve Şanlıurfa Valiliği’nden henüz bir açıklama gelmiş değil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hozat'ta kadın cinayeti: Sakine Oğuz öldürülmüş halde bulundu
Sonraki Haber
Kaçak maden ocağındaki göçükten yaralı çıkarılan 19 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi