Ana SayfaGüncel‘Talimat gelince kesildi’: İmamoğlu yayını erken bitirildi, CNN Türk ‘ani final’i savundu

‘Talimat gelince kesildi’: İmamoğlu yayını erken bitirildi, CNN Türk ‘ani final’i savundu

HABER MERKEZİ – CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu CNN Türk’te program yarıda kesildi, ‘talimat’ iddiaları gündemde. Yetkililerle görüştüğünü belirten kimi siyasetçi ve gazeteciler ‘gelen talimat nedeniyle programın erken sonlandırıldığını’ söylüyor. İddiaları yanıtsız bırakan CNN Türk ise İmamoğlu’nun geçtiğimiz hafta aynı programa çıkan Binali Yıldırım’dan 7 dakika daha fazla ekranda kaldığını söyleyerek ‘ani final’i savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla iptal edilmesinin ardından seçim kampanyasına yeniden başlayan Ekrem İmamoğlu dün CNN Türk ekranlarındaydı.

İmamoğlu, Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programına konuk oldu.

Burada belediyenin AKP yönetimindeki dönemde yaptığı harcamalara dikkat çeken CHP’li belediye başkan adayının konuşması Hakan’ın saat 23.30’da sarf ettiği “Vaktimiz doldu” sözleriyle kesildi.

İmamoğlu’nun ise Hakan’ın bu sözlerine yanıtı “Bana (yayın bitiş saati) 12 diye söylediler” oldu.

Program bu tartışmanın yalnızca birkaç dakika sonrasında sona erdi.

Bu konuşmalar İmamoğlu’nun belediye tarafından yapılan muhtelif harcamalara ve Sayıştay denetiminde ortaya konan borç tablosuna dikkat çektiği anlara denk geldi.

‘Talimat geldi’ 

Programın erken sona erdirilmesi sosyal medyada gündem oldu.

#SüreBitti etiketi Twitter’da Türkiye gündeminin ilk sırasına otururken, bazı sosyal medya kullanıcıları programın yayın akışında da bitiş saatinin 00.00 olduğuna dikkat çekti.

Kimi siyasetçi ve gazeteciler ise programın erken bitirilmesinin ‘talimat’ ile yapıldığını öne sürdü.

Bu iddiayı gündeme getirenlerden biri de CNN Türk’ün bir dönem yöneticileri arasında yer alan gazeteci Emin Çapa oldu.

Çapa, “Kesin bilgi olarak yazıyorum. Evet, Ekrem İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı. Evet, yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi” sözlerini kaydetti.

İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aslan da kanaldan bir yetkiliyle görüştüğünü kaydederek, “Ekrem İmamoğlu ile iki saat sürmesi planlanan programı resmen gelen talimatla erken bitirmek zorunda kalmışlar!” dedi.

İmamoğlu: 12’de bitecek demişlerdi

Talimat iddiaları gündemdeyken bu sabah Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu “Medya Mahallesi” programına konuk olan İmamoğlu da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “Program yayını 10-12 arası demişlerdi. Esas değineceğimiz konulara değinememiştik. Benim üslubum da biraz sert bulunmuş. Bu azcık serzeniş, sert üslup değil bunu bile düzeltmekten yanayım” sözlerini kaydetti.

CNN Türk gerekçeyi açıklamadı

Olayın ardından eleştirilerin hedefi olan CNN Türk ise programın erken sonlandırılmasına dair bir gerekçe sunmadı.

Yapılan açıklamada, AKP’li belediye başkan adayı Binali Yıldırımla yapılan programın bir saat 18 dakika sürdüğü belirtildi, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu program 1 saat 25 dakika sürmüştür” denildi.

“13 Mayıs 2019’da Tarafsız Bölge programında Sayın Binali Yıldırım 1 saat 18 dakika 40 saniye konuşmuştur. 20 Mayıs 2019’da Sayın Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu program 1 saat 25 dakika sürmüştür. Kamuoyunun bilgisine sunulur”
Previous post
Fındık Şahin evli olduğu erkek tarafından öldürüldü
Next post
Temelli’den Samsun’da poz verenlere: Bunlara bakıp utanmalısınız