Ana SayfaGüncelTekstilin sinemadaki serüveninden bir seçki: ‘İp Dokunur!’

Tekstilin sinemadaki serüveninden bir seçki: ‘İp Dokunur!’

HABER MERKEZİ – İstanbul Modern, tekstilin sinema perdesindeki tarihi boyunca yolculuğuna odaklanan filmleri bir araya getiren ‘İp Dokunur!’ seçkisine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Modern Sinema, 16-26 Mayıs tarihleri arasında ‘İplikten Çözülenler’ sergisine paralel olarak Müge Turan’ın küratörlüğünde hazırlanan ‘İp Dokunur!’ film seçkisini izleyici ile buluşturuyor.

Seçkide yer alan filmler, moda endüstrisine, sinemanın kumaş ve boyayla olan ilişkisine ve hikâyelerdeki karakterlerin oluşumunda en önemli etkenlerden biri olan kostüme odaklanıyor.

Bu yıl Oscar ödüllerinde En İyi Kostüm ödülünü kazanan ‘Afro-fütürist süper kahraman’ filmi Black Panther de gösterimi yapılacak filmler arasında.

Film, “Afrika toplumları geçmişte sömürülmeseydi gelecekte nasıl giyinirlerdi” sorusuna yanıt arıyor.

Programda yer alan filmler arasında Peter Strickland’ın yeni filmi Lanetli Kumaş, İstanbul Film Festivali’nden hemen sonra ilk defa izleyiciyle buluşacak.

Seçkide yer alan filmler arasında Muhsin Ertuğrul’un son ve Türkiye sinemasının ilk renkli filmi olan Halıcı Kız da yer alıyor. Film, restore edilmiş haliyle gösterilecek.

‘İp Dokunur!’ film seçkisinin programı ise şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beşiktaş saldırısı davasında karar: Dört sanığa 47'şer kez ağırlaştırılmış müebbet
Sonraki Haber
HDP'li Kaya: Nihat Hatipoğlu hakkında soruşturma başlatıldı mı?