Ana SayfaGüncelTürkiye’ye ABD’den bir S-400 uyarısı daha

Türkiye’ye ABD’den bir S-400 uyarısı daha

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin S-400 sevkiyatını tamamlaması halinde yaptırımlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu.

Türkiye’nin Rusya’dan önümüzdeki aylarda teslim alacağını duyurduğu S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili Washington yönetiminden yeni açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, S-400 savunma sisteminin teslimatının tamamlanması halinde Türkiye’nin “olumsuz sonuçlarla karşılaşacağı” uyarısında bulundu.

S-400 konusunda ABD’nin pozisyonunun değişmediğine dikkat çeken Ortagus, “Türkiye S-400’lerin teslimatını tamamlarsa, çok etkin ve çok olumsuz sonuçlarla karşılaşacak” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu olumsuz sonuçların “F-35’lerin alımı ve üretimine katılımının askıya alınması ile CAATSA nedeniyle yaptırımlar uygulanmasını” olacağını söyledi.

CAATSA, yani “ABD’nin Düşmanlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası”, Rusya’dan silah alan ülkelere yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

Ne oluyor?

ABD, S-400’lerin NATO sistemleriyle uyumlu olmadığını belirterek, uzun süredir Türkiye’ye Rusya’dan füze sistemi satın almaması için baskı yapıyor.

S-400 konusu Ankara ile Washington arasında gerilim yaratmasına rağmen, Ankara’dan S-400 anlaşmasından geri adım atılmayacağı yönünde açıklamalar geliyor.

Hem Ankara hem de Moskova, S-400’lerin Türkiye’ye teslimatının Temmuz ayında gerçekleşeceğini belirtiyor.


ABD’den Türkiye’ye S-400 resti, Ankara’dan ‘yaptırımlara hazırlık’

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ve Trump G-20’de görüşecek


Karınca, DW Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım kardeşler davası: Yarınki duruşmada savcılık mütalaası bekleniyor
Sonraki Haber
HDP'den ‘sınır ötesi operasyona’ ilişkin açıklama