Ana SayfaGüncelYSK CHP ve İYİ Parti’nin ‘seçim iptali’ istemini reddetti

YSK CHP ve İYİ Parti’nin ‘seçim iptali’ istemini reddetti

HABER MERKEZİ – YSK, CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul seçimlerinin tümüyle iptal edilmesi istemini oybirliği ile reddetti.

CHP, “sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yaptığı” iddiasıyla İstanbul’da 31 Mart’ta yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi nedeniyle, İstanbul’daki tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin iptali için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştu.

CHP’nin ardından İYİ Parti de aynı talepte bulunmuştu.

YSK, bugünkü gündem toplantısında söz konusu tüm başvuruları ele aldı.

Kurul, CHP ve İYİ Parti’nin sandık kurullarının teşekkülündeki usulsüzlükler nedeniyle İstanbul’daki tüm seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesi istemlerini oybirliği ile reddetti.

Böylelikle 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçiminde sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanılacak.

Kılıçdaroğlu’ndan YSK tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin tümüyle iptali başvurusuna ret kararı veren YSK için “Kendisini reddeden bir kuruldan farklı bir karar beklemiyordum” dedi.

“Yanlışlığı yargı kararı olarak bizim önümüze koyuyorlar. YSK’da 7’li bir çete var. Bunlar talimatla iş yapıyorlar. Bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. Ne yaparlarsa yapsınlar İstanbul’da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına ve sağduyusuna güveniyoruz.”