Ana SayfaEkoloji10 yıl sonra ilk kez: Caretta carettalar Antalya’da yumurta bıraktı

10 yıl sonra ilk kez: Caretta carettalar Antalya’da yumurta bıraktı

HABER MERKEZİ – Antalya’nın Olimpos Sahili’ne 10 yıldan sonra ilk kez caretta carettalar yumurta bıraktı.

Antalya’nın 300 metrelik Olimpos Sahili’nde 10 yıldan sonra ilk kez 2 caretta caretta yumurta bıraktı.

DHA’ya konuşan Çıralı Kıyı Koruma Koordinasyon Komisyonu Başkanı Erdal Elginöz, caretta carettaları korumak için altı görevli ve 20’ye yakın gönüllünün sabaha kadar nöbet tuttuğunu açıkladı.

Yaklaşık 10 yıl sonraki ilk yuvanın 1 Haziran Cumartesi gecesi oluştuğunu anlatan Elginöz, çok sevinçli olduklarını vurguladı.

“İlk yuva sevincini yaşarken, 2 Haziran sabahı da ikinci caretta caretta gelerek yumurtalarını bıraktı ve ikinci yuva da oluştu. Bu yıl daha çok yuva göreceğiz inşallah. Çıralı’daki yuva sayısı ise 8’e yükseldi. Dünyanın ve Türkiye’nin birçok bölgesinden Çıralı ve Olimpos’a tatile gelen insanlara bilgilendirme yapıyoruz ve farkındalık daha da yükseldi.”

Birbirine bitişik olan Çıralı ve Olimpos sahilleri, Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) ‘Tehlikede (EN)’ yani nesli tehlike altında kırmızı listedeki deniz kaplumbağası caretta carettanın yuvalama alanı.

Bu bitişik iki sahil, geçen yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6’ncı Bölge Müdürlüğü, Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü, Kemer ve Kumluca kaymakamlık ve belediyeleri, esnaf ve sivil örgütlerinin de desteklediği Çıralı Kıyı Koruma Koordinasyon Komisyonu tarafından korumaya alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltı, tutuklama ve saldırı: Mayıs'ta basın çalışanları hedefteydi
Sonraki Haber
İran'da Zeynep Celaliyan’ın avukatına 30 yıl hapis cezası