Ana SayfaGüncel18. Filmekimi’nde hangi filmler gösterilecek?

18. Filmekimi’nde hangi filmler gösterilecek?

HABER MERKEZİ – Bu yıl İstanbul’da 4-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Filmekimi programında yer alacak filmler belli olmaya başladı. Şu ana kadar sinemaseverlerle buluşacağı duyurulan filmleri açıklanma sırasına göre derliyoruz.


“Portrait of a Lady on Fire”

Filmekimi’nde yer alacağı açıklanan ilk film, Céline Sciamma’nın dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali’nde beğeni toplayan yeni filmi “Portrait of a Lady on Fire” oldu.

Bu yıl 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan “Portrait of a Lady on Fire”a, festivalde En İyi Senaryo ve Kuir Palmiye ödülleri layık görülmüştü.

“Tomboy” ve “Girlhood” gibi filmleriyle tanınan Fransız yönetmen Céline Sciamma’nın senaryosunu da kaleme aldığı film, 18. yüzyılda bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor.

Filmde ressam Marianne’ı Noémie Merlant, model Héloïse’i ise Adèle Haenel canlandırıyor.

Güney İstasyonunda Randevu

Karanlık suç filmleri ve distopya öykülerinden esinlenen yönetmen Diao Yinan’ın “Heyecan verici, şiirsel ve ışıl ışıl, Çin usulü bir kara film” sözleriyle övülen yeni filmi, 18. Filmekimi programının açıklanan ikinci filmi.

Yinan’ın “The Wild Goose Lake” (Güney İstasyonunda Randevu) isimli filmi, neonlar, parlak renkler ve modern görsel tasarımıyla öne çıkan bir polisiye.

Film, peşine hem rakip çeteler hem de polisin düştüğü bir gangsterin kaçış hikâyesini temposunu hiç düşürmeden ve gizemini koruyarak anlatıyor.

Küçük Joe

“Amour Fou” ve “Lourdes” ile hatırlayacağınız Jessica Hausner’in Cannes’da yarışan yeni filmi “Little Joe” (Küçük Joe), bilimkurgu-dram-gerilim filmi sınırlarında geziniyor.

Film, müthiş renk paleti ve sanat tasarımıyla öne çıkıyor.

Genetiği oynanmış kırmızı bir çiçek antidepresan salgılayarak insanları mutlu ederken yan etkisi onları tuhaf bir şekilde değiştirir. Kimsenin engel olamadığı bu deney/bitkinin adı da “Little Joe”.

Cannes’da Emily Beecham’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren filmin diğer oyuncuları Ben Whishaw, Kit Connor ve Kerry Fox.

“Matthias & Maxime”

Xavier Dolan’ın 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan son filmi “Matthias & Maxime” de Filmekimi’nde.

Arkadaşlarının çektiği kısa filmde, rol icabı öpüşmek zorunda kalan iki çocukluk arkadaşının değişen ilişkilerini anlatan filmde, Maxime karakterini de Dolan’ın kendisi oynuyor.


Güncellenecek…