Ana SayfaÇalışma Yaşamı3. Havalimanı işçilerinin davası ertelendi

3. Havalimanı işçilerinin davası ertelendi

HABER MERKEZİ – 3. Havalimanı (İstanbul Havalimanı) inşaatı şantiyesindeki kötü koşulları protesto ettikleri için haklarında dava açılan işçilerin yargılandığı duruşmada tanık olarak konuşan er jandarma, “Tahta kurularının bir güvenlikçi arkadaşımı ısırdığını görmüştüm” dedi. Duruşma 27 Kasım Çarşamba tarihine ertelendi.

İstanbul Havalimanı inşaatında çalışırken kötü çalışma şartlarına karşı eylem düzenledikleri için haklarında dava açılan işçi ve sendikacıların yargılandığı davanın üçüncü duruşması Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde yapıldı.

Davayı CHP Milletvekilleri Ali Şeker ile Mahmut Tanal, 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, Dev Yapı-İş ve İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ile çok sayıda işçi izledi.

Duruşmanın yapıldığı salonun küçük olması nedeniyle bazı basın mensupları davayı yerde oturarak, sanık avukatları ve milletvekili Ali Şeker ise ayakta durarak izlemek zorunda kaldı.

Milletvekili Mahmut Tanal ise duruşma için küçük bir salon seçilmesine twitter üzerinden tepki gösterdi:

“İşçilere bir mesaj veriliyor. Bu davanın çok sanıklı ve çok avukatlı bir dava olduğu biliniyor. Daha önceki duruşmalara büyük salon tahsis edildiği halde bugün duruşmanın küçük yerde yapılması yargılamanın ciddiyetsiz ve özensiz olduğunu göstermekte ve adil yargılanmayı ihlal etmektedir.”

İşçilere destek verdiği için tutuklanan Dev Yapı İş Başkanı Özgür Karabulut da duruşma salonunun küçük olmasıyla ilgili olarak, “O gün 40 kişilik işçi otobüsüne 75 kişi bindiriliyordu bugünde 30 kişilik bir duruşma salonuna 80 kişi alınmaya çalışılıyor” dedi.

Ardından 3. havalimanı alanında faaliyet yürüten Mola kafede çalışan müşteki İrfan Çelik söz alarak, işçiler tarafından darp edildiğini iddia etti.

İşçilerin eylemi sırasında aracına da zarar verdiklerini iddia eden Çelik, darp olayına kimlerin karıştığını hatırlamadığını ve darp raporunun olmadığını söyledi.

Hakim bazı ifadeleri zabıta geçirmedi

Davada hakimin, avukatların ve tarafların beyanları yorum yaparak zapta geçirdiği belirtilip, buna tepki gösterildi.

Hakim de bunun üzerine “bazı ifadeleri geçirmiyorum” diyerek zapta geçirmedi.

Davada avukat Yıldız İmrek, hakimin sanıklara ve sanık avukatlarına karşı tarafsız olmadığını ve düşmanca davrandığını söyleyerek, hakime tarafsız olma çağrısında bulundu.

Görevli jandarma: İşçilerin servislerde uzun kuyruklarına tanık oldum

Sonrasında tanık olarak konuşan şantiye alanında jandarma uzman erbaş Tarik Metin, işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili, “Bizim kaldığımız yatakhane de tahta kurusu yoktu. İşçilerin servisler için uzun kuyruklara tanık oldum. İşçiler servise binerken yağış altında kalıyordu. Çünkü bu alanda işçileri koruyan bir şey yoktu. Yataklar konusunda işçiler haklıydılar. Bundan rahatsız oldukları oluyordu. Tahta kurularının bir güvenlikçi arkadaşımı ısırdığını görmüştüm” ifadelerini kullandı.

Metin, işçilerin eylem yaptığı güne dair de, “10 bin civarında işçi eylem yaptı. 7 gün boyunca ayağımdan botu, üzerimizden üniformamı çıkarmadım” dedi.

Mahkeme tanık beyanının ardından duruşmayı 27 Kasım Çarşamba gününe erteledi.




Önceki Haber
Azadiya Welat çalışanı Nizamettin Yılmaz tahliye edildi
Sonraki Haber
Hamaney: İran geri adım atmayacak