Ana SayfaGüncelAA’dan Öcalan iddiası, avukatları ve Temelli’den açıklama

AA’dan Öcalan iddiası, avukatları ve Temelli’den açıklama

HABER MERKEZİ – Abdullah Öcalan’ın avukatları, AA ve İHA tarafından servis edilen ve Öcalan’a ait olduğu öne sürülen “tarafsızlık çağrısı” haberleri ile ilgili açıklama yapacaklarını duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Temelli de avukatların yapacağı açıklamanın beklenmesi gerektiğini belirterek, “Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var” dedi.

Seçime sayılı günler kala Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA), PKK lideri Abdullah Öcalan’a ait olduğunu iddia ettikleri mesajlar servis ettiler.

AA ve İHA’nın iddialarına göre Öcalan son görüşmede, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimine dönük olarak HDP’ye çağrı yaptı ve “Tarafsız olun” dedi.

Ajanslar bu iddialarını ise Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’a dayandırdı.

İddialar üzerine bir açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu yani Öcalan’ın avukatları ise 18 Haziran’da İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi ve detaylı açıklamanın yarın (21 Haziran) yapılacağını duyurdu.

“18 Haziran tarihinde İmralı’da müvekkilimiz Sn. Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz avukat görüşmesinin detayları ve bugün basında yer alan haberlerle ilgili detaylı bir yazılı açıklamayı mevcut planlamamız doğrultusunda yarın (21 Haziran) kamuoyunun bilgisine sunacağız.”

Temelli: AA’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var

AA’nın servis ettiği iddialar gündemdeyken, aynı zaman zarfında HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Twitter üzerinden bir seçim paylaşımında bulundu.

T24’e açıklamalarda da bulunan Temelli, avukatların yarın yapacağı açıklamanın beklenmesi gerektiğini belirterek “Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var” dedi. Temelli, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz. Kısa bir notunun olduğu ve bu notta da özellikle demokrasi ittifakı, demokratik müzakere gibi geçmişte yaptığı 3 açıklamanın çerçevesinde açıklamalarının olduğu bilgisi geldi. Dolayısıyla Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemekte yarar var.”

Öcalan’la görüşmeler

Öcalan’la kardeşi Mehmet Öcalan, 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana 12 Ocak ve 5 Haziran tarihlerinde görüşme gerçekleştirebilmişti.

Diğer yandan Asrın Hukuk Bürosu avukatları, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs ve 12 Haziran tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşmeler gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.

Üçüncü görüşmenin ardından ise avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaşmıştı. Öcalan, eylemlerini sonlandıran açlık grevcilerine teşekkür ederek, “Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” demişti.

Öcalan’ın avukatları ayrıca, tüm bu görüşmelerde müvekkillerinin seçim konusunu hiç gündeme getirmediğini bildirmişti.


Avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaştı

Öcalan’dan bir kez daha ‘çözüm’ mesajı: Yeni bir yöntem geliştirilmeli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temelli: Önümüzdeki döneme bir geçiş dönemi olarak bakıyoruz
Sonraki Haber
Çin’deki toplumsal dönüşümler üzerine bir film: “Kül En Saf Beyazdır”