Ana SayfaDünyaABD Savunma Bakan Vekili Shanahan’ın yerine Esper getirildi

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan’ın yerine Esper getirildi

HABER MERKEZİ – ABD Savunma Bakanlığı’na vekalet eden Patrick Shanahan’ın yerine, Ordu Bakanı Mark Esper getirildi. Ailevi sebeplerle görevinden istifa ettiği belirtilen Shanahan hakkında aile içi şiddete dair çeşitli iddialar mevcut.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamayla ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın ailevi sebeplerle görevinden istifa ettiğini duyurdu.

“Harika iş çıkaran Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ailesine daha fazla zaman ayırabilmek amacıyla onay sürecini devam ettirmemeye karar verdi.”

Shanahan’ın istifası ABD ve İran arasında gerilimin arttığı bir döneme denk geldi. Shanahan aynı zamanda Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alma girişimine karşı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a mektup göndermişti.

İstifa eden Shanahan’ın yerine ise ABD Kara Kuvvetleri Bakanı olan Mark Esper getirildi.

Shanahan hakkındaki iddialar

Shanahan hakkında aile içi şiddete dair çeşitli iddialar mevcut.

FBI, 2010 yılında gerçekleşmiş olan Shanahan’la eski eşinin birbirlerini suçladıkları bir şiddet vakasını araştırıyor.

Gazeteci Cansu Çamlıbel de konuya ilişkin yaptığı yorumunda, Shanahan’ın görevden çekilmesinin arkasında S-400 mektubu ya da ABD’nin son İran hamlelerinin olmadığını dile getirdi.

“Shanahan’ın resmen bakan atanması için onay sürecini beklemeden çekilmesinin arkasında S400 mektubu ya da son İran hamlelerinin falan olmadığı anlaşılıyor. Sebep ailesi içinde yaşanan şiddet sarmalının ortalığa saçılması ve kamuoyunda tartışılıyor olması.”

Trump, geçen ay ABD Savunma Bakanlığı’na bir süredir bu görevi vekaleten yerine getiren Patrick Shanahan’ı aday göstermişti.


Karınca, BBC, Amerika’nın Sesi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moody's Türkiye'den 18 bankanın kredi notunu düşürdü
Sonraki Haber
İbrahim Layık'ın ağabeyi: Kardeşimin ölmeden önce iş çıkışı yapıldı