Ana SayfaGüncelAntalya Gazipaşa’da sahili Suriyelilere yasaklayan karar veto edildi

Antalya Gazipaşa’da sahili Suriyelilere yasaklayan karar veto edildi

HABER MERKEZİ – Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde de belediye meclisinin sahili Suriyeli mültecilere yasaklamasına dair alınan karar CHP’li Belediye Başkan Mehmet Ali Yılmaz tarafından veto edildi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde sahilin Suriyeli mültecilere kapatılmasının yankıları sürerken, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde de aynı uygulama belediye meclisinde alınan kararla yürürlüğe konmuştu.


Etnik ayrımcılık: Antalya Gazipaşa’da da sahil Suriyelilere yasaklandı


Tepki çeken ayrımcı karara ilişkin açıklama yapan Gazipaşa kaymakamı Ali Sakar, yaptığı yazılı bir açıklama ile kararın CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından veto edildiğini duyurdu.

Sakar, “Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, ve yine 6.maddesi – Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup bu konuda Belediye meclisine yetki verilmediği sürece Belediye meclisinin bu konuyu gündeme alıp oylama yetkisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir karar Anayasa, kanun ve uluslararası sözleşmelerede aykırı olduğundan alınmış olsa bile yok hükmünde olacak ve uygulama hükmü bulunmayacaktır. Zaten bildiğim kadarıyla da Belediye başkanı da konunun hukuka aykırı olmasından bahisle kararı veto edip yeniden görüşülmek üzere Belediye meclisine iade etmiştir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barış akademisyeni Zeliha Gizem Sayın havalimanında gözaltına alındı
Sonraki Haber
Öldürülen Rohat Aktaş dahil: Azadiya Welat çalışanlarına soruşturma