Ana SayfaKitap“Avrupa Göç Çalışmalarında Nitel Araştırmalar” dijital ortamda yayınlandı

“Avrupa Göç Çalışmalarında Nitel Araştırmalar” dijital ortamda yayınlandı

HABER MERKEZİ – R. Zapata-Barrero ve Evren Yalaz’ın derlediği ve Avrupa’nın önde gelen göç araştırmacılarının yazdığı 16 makaleden oluşan “Avrupa Göç Çalışmalarında Nitel Araştırmalar” adlı kitap GARkitaplık’tan çıktı. GAR – Göç Araştırmaları Derneği bünyesinde hazırlanan kitap dijital ortamda da yayınlandı.

GAR – Göç Araştırmaları Derneği bünyesindeki GARkitaplık fikrinin ilk ürünü olan “Avrupa Göç Çalışmalarında Nitel Araştırmalar” kitabı çıktı.

Ricard Zapata-Barrero ve Evren Yalaz’ın derlediği kitap, Avrupa’nın önde gelen göç araştırmacılarının yazdığı 16 makaleden oluşuyor.

Çok çeşitli disiplinlerden gelen göç araştırmacılarının işbirliğiyle oluşturulan bu derleme kitap, Avrupa’da göçe yönelik ilgide söz konusu olan metodolojik boşluğu doldurmaya yönelik bir çaba niteliğinde.

Bu özgün derleme hem çokdisiplinli bir yaklaşımı hem de tanınmış yazarların araştırma deneyimlerinden çıkan farklı konuların örneklerini bir araya getirmekte.

Kitap ve kapak tasarımının Gökçen Taner’e ait olduğu kitabın çevirmenleri ise Ayşecan Ay, Canan Coşkan, Funda Karapehlivan ve Zuhal Karagöz.

Eda Sevinin’in yayına hazırladığı kitabın projesine de Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından maddi destek verildi.

Kitabın ilk tanıtım etkinliği ise 13 Haziran’da saat 18.00’de kitabın editörlerinden Ricard Zapata-Barrero’nun katılımıyla Salt Galata’da yapılacak.

Bu etkinlik sırasında kitabın ücretsiz sunulacağını belirten GAR – Göç Araştırmaları Derneği, etkinliğe gelemeyen araştırmacıların ise [email protected] adresine kendi posta adreslerini içeren bir e-mail yollamaları halinde 24 Haziran’dan sonra kitabın matbu halini yollayabileceğini duyurdu.


“Avrupa Göç Çalışmalarında Nitel Araştırmalar”ın elektronik versiyonunu BURADAN ulaşabilirsiniz.

Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öcalan’dan bir kez daha ‘çözüm’ mesajı: Yeni bir yöntem geliştirilmeli
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 23 Haziran açıklaması: İstanbul dışına çıkanların dönüşleri çok önemli