Ana SayfaGüncelAvukat Armanç Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin bir tutuklama

Avukat Armanç Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin bir tutuklama

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Kayapınar’da iki grup arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan avukat Armanç Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada bir kişi tutuklandı.

Diyarbakır Barosu avukatlarından Armanç Arkaş, 22 Haziran’da bir kavgayı ayırmak isterken vurularak yaşamını yitirmişti.

Başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 28 yaşındaki Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Olayın ardından silah kullandığı saptanan ve gözaltına alınan Abdurrahman Doğan, emniyetteki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Doğan, “kasten öldürmek” suçundan tutuklandı.

Diyarbakır Barosu: Soruşturma yalan üzerine bina edilmek isteniyor

Öte yandan avukat Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmaya dair Diyarbakır Barosu’ndan bir açıklama geldi.

Açıklamada, yürütülen soruşturmanın bir yalan üzerine bina edilmek istendiği belirtildi ve Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberler de yalanlandı.

“Genç meslektaşımız Armanç ARKAŞ, 22 Haziran 2019 günü bir eğlence mekanında hiçbir şekilde içinde ya da tarafı olmadığı bir tartışmanın büyümesini önlemeye çalıştığı sırada, ateşli silah yarasıyla maalesef yaşamını yitirmiştir. Tüm Baromuzu acıya boğan bu olay ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Armanç’ın ölümüne sebep olan bir kişi tutuklanmıştır.
Olaydan kısa bir süre sonra bazı basın-yayın organlarında bu olayın; “kadın meselesi” yüzünden çıktığı şeklinde haberlere yer verilmiştir. Bu şekilde soruşturma bir yalan üzerine bina edilmek istenmiştir. Soruşturma gizli yürütülmesine rağmen bu yalan bilginin kimler tarafından ve hangi maksatla servis edildiğini bilmiyoruz. Ama basın yayın organlarının topluma doğru haber verme, ölen kişinin hatırasına saygı, geride kalan yakınları ve sevdiklerinin kişilik haklarına saygı göstermesi gibi asgari bir sorumluluğu ve yükümlülüğü bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz.
“Kadın Meselesi” kavramı; başlı başına sorunlu cinsiyetçi bir tanım olmasının yanı sıra, çoğu zaman cinayetleri ya da diğer suçları masumlaştırma, bazen gerçeği perdeleme, hedef şaşırtma, hatta kadın cinayetlerini meşru göstermeye varacak amaçlarla kullanıldığını biliyoruz. Mevcut soruşturma dosyasında tutuklu olan şüpheli de dahil olmak üzere, beyanlarına başvurulan on beş tanığın hiçbirinin bu konuda tek bir beyanı yada iması olmamasına rağmen, kim tarafından uydurulduğunu, basına servis edildiğini ve bu yalan haberin, hangi amaçla yayımlandığını bilmiyoruz.
Baro olarak meslektaşımızın kaza kurşunu ile mi yoksa kasten mi öldürüldüğünü açığa çıkarmak için azami gayret sarf ediyoruz. Bu amaçla başından beri titizlikle, kimseyi zan altında bırakmadan masumiyet karinesi ilkesine saygı göstererek, maddi gerçeğe ulaşmak için her türlü çabayı harcadığımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Aynı çaba ve titizliği soruşturma makamlarından da bekliyoruz.
Meslektaşımızın ölümü ile sonuçlanan bu olay ile ilgili soruşturma dosyasındaki hiçbir bilgi, belge ve beyan ile desteklenmeyen yalan-yanlış haberlerin de derhal kaldırılmasını, aksi taktirde yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyurmaktayız.”

Diyarbakır’da avukat Arkaş kavgayı ayırırken öldürüldü


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni askerlik sistemi yasası Meclis'te kabul edildi
Sonraki Haber
Gezi Davası: Kavala'nın tutukluluğuna devam, Aksakoğlu'na tahliye