Ana SayfaCezaevleriAvukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaştı

Avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaştı

HABER MERKEZİ – Abdullah Öcalan, 12 Haziran’da avukatlarıyla yaptığı görüşmede sonlandırılan açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine ilişkin bir mektup kaleme alarak, “Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” dedi. İmralı’daki görüşmeye ilişkin Asrın Hukuk Bürosu da yazılı bir basın açıklaması yaparak, Öcalan’ın mesajlarını paylaştı.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, 12 Haziran Çarşamba günü müvekkilleriyle görüşmüştü.

Görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu ayrıca Öcalan’ın açlık grevcilerine hitaben kaleme aldığı mektubu da kamuoyu ile paylaştı.

Öcalan mektubunda, eylemcilere teşekkür ederek, “Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” dedi. Mektubun tamamı şöyle:

“Değerli Yoldaşlar;
“İçine girmiş olduğunuz açlık grevi ve ölüm orucu sürecini benim önerim üzerine sonuçlandırmanızı; oldukça tarihi önemi ve anlamı olan bir tutum ve kendi başına yüksek bir değer olarak görüyor ve teşekkür ediyorum.
“Özellikle süreci en derinden yaşayan yoldaşların hızla bedenen, zihnen ve ruhen kendilerine özen ve bakım göstermesini diliyorum. Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum.
“Şahsi inisiyatif doğrultusunda gelişen bu tavrın devlet odaklı tavır ve taviz olarak değerlendirilmemesini özenle belirtirim. Ama umudum ve sezgilerime dayanarak pozitif sonuç doğuracağına dair inancımı koruyorum. Bundan sonra bedenen, ruhen ve zihnen varoluş felsefesi temelinde gelişmenizi diler, daimi selam ve sevgilerimi sunarım.”

Avukatların açıklaması

İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşen avukatların yaptıkları yazılı açıklamada ise görüşmede öne çıkan başlıklar sıralandı ve “Sayın Öcalan politik ve toplumsal sorunlara dair gözlemlerini ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini her fırsatta olduğu gibi bu görüşmede de mümkün olduğunca dile getirmiştir” denildi.

Açıklamanın tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Öcalan’la yapılan görüşmeler

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs ve 12 Haziran tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşmeler gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da ‘bayram görüşü’ için 5 Haziran’da İmralı’ya giderek ağabeyi ile görüşmüştü.

Mehmet Öcalan, ağabeyi ile bu görüşmeden aylar önce ise 12 Ocak’ta bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşme açlık grevleri sürerken yapılmıştı.


Öcalan’dan bir kez daha ‘çözüm’ mesajı: Yeni bir yöntem geliştirilmeli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bu sergide 'biz buradayız' diyen özneleri göreceksiniz: “Queer Balesi”
Sonraki Haber
Sözcü gazetesi davasında karar 4 Eylül'de