Ana SayfaCezaevleriAvukatları Öcalan’la üçüncü kez görüştü

Avukatları Öcalan’la üçüncü kez görüştü

HABER MERKEZİ – Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, İmralı Cezaevi’ne giderek müvekkilleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Açlık grevleri devam ederken avukatları Öcalan’la iki kez görüşme gerçekleştirmişti.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri neticesinde üçüncü kez müvekkilleriyle görüştü.

Öğle saatlerinde avukatların İmralı’ya gitmek için yola çıktığını duyuran Asrın Hukuk Bürosu, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Saat 17.00 sularında ise Mezopotamya Ajansı, avukatların İmralı’dan döndüğünü duyurdu.

Ajansın haberinde, görüşmeye ilişkin ise bir bilgi aktarılmadı.

Avukatlar iki kez görüşmüştü

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşme gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da ‘bayram görüşü’ için 5 Haziran’da İmralı’ya giderek ağabeyi ile görüşmüştü.

Mehmet Öcalan, ağabeyi ile bu görüşmeden aylar önce ise 12 Ocak’ta bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşme açlık grevleri sürerken yapılmıştı.


Öcalan’dan bir kez daha ‘çözüm’ mesajı: Yeni bir yöntem geliştirilmeli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ayşe Düzkan tahliye edildi
Sonraki Haber
Hasankeyf’te gözaltına alınanlar serbest, valilikten Ilısu Barajı açıklaması