Ana SayfaGüncelAYM önündeki nöbet engellendi, bir kişi bayıldı: “Adaletsizliği teşhir edeceğiz”

AYM önündeki nöbet engellendi, bir kişi bayıldı: “Adaletsizliği teşhir edeceğiz”

HABER MERKEZİ – Temmuz 2018’de Çorlu’da yolcu trenin raylardan çıkıp devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 25 kişinin yakınlarının Anayasa Mahkemesi önünde tutmak istedikleri “Adalet Nöbeti” engellenirken, bir kişi bayıldı. Daha sonra mahkeme binasının karşısına geçen aileler yaptıkları açıklamada, “Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz” denildi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz 2018 tarihinde Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

3 Temmuz’da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak dava öncesi yakınlarını kaybeden aileler Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde bir araya geldi.

AYM önünde “Adalet Nöbeti” tutmak isteyen aileler ve destek olmak isteyen milletvekillerinin mahkeme binasının önüne geçmesi polis tarafından engellendi.

Katliamda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda’nın annesi Mısra Öz Sel, AYM önünde açıklamaya izin verilmemesine tepkisini şöyle dile getirdi:

“Sesimi duyması gereken katillere seslenmek istiyorum. Biz evlatlarımızın annelerimizin ve babalarımızın adalet mücadelesi için buradayız. Ben orada açıklamamı yapıp geri dönerim. Ben buraya, parka gelen çocukların yanında açıklama yapmak istemiyorum. O çocuklar benim çocuğumun fotoğrafını gördüğünde aa arkadaşım diyorlar. Ben oraya gidip açıklama yapacağım.”

Katliamda eşi Melek Tuna’yı kaybeden Ekrem Tuna ise “Kaza olduğunda eşimleydim, ben yaralandım. Kazadan sonra 11 kişiyi kurtardım ama eşimi kurtaramadım. Eşim trenin altında daha yatıyorken yolu yapmaya uğraşıyorlardı” dedi.

Polis gaz sıktı, bir kişi bayıldı

Tüm çabalara rağmen ailelerin AYM önüne geçmesine polis izin vermedi.

Yaşanan kargaşa sırasında tüm aileler AYM önüne geçerken, polisler biber gazı sıktı.

Polisin engellemesi sırasında bir kişi ise bayıldı.

“En tepedekine kadar herkes hesap verecek”

Polisin müdahalesi ardından aileler, AYM binasının karşısına geçerek burada basın açıklaması yaptı.

“Adalet İstiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada ilk olarak katliamda annesi ve babasını kaybeden İsmail Kartal konuştu.

“Bu kadar sessiz kalmanızın bir sebebi olmalı. Bize bunun hesabını vereceksiniz. Soruyorum adalete, hukuka… Nerede yetkililer? Annemi babamı kaybettim. Bu ölenlerin hesabını sormayacağız mı sanıyorsunuz? Bu adaletsizliği her yerde teşhir edeceğiz.”

Kartalın ardından konuşan Mısra Öz Sel ise şunları söyledi:

“Bu katliamın sonunda gördük ki bu olayı sadece dört kişi yargılanacak. İki kişi mahkemeye gelmeyecek. Bizim muhatabımız kim?”
“Biz giden canlarımıza verdiğimiz sözleri sön nefesimize kadar haykıracağız. Benim oğlum can verdiyse dört kişi değil en tepedekine kadar hepsi hesap verecek, yargılanacak. Elbet devran değişecek.”

Yapılan kısa açıklamaların ardından “Adalet Arıyoruz” başlıklı basın açıklaması okunarak, adalet için mücadele edileceği vurgulandı.

“Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz.”

Yapılan açıklamanın ardından aileler, başvuruda bulunmak üzere AYM’ye girdi. Ailelere TİP Milletvekili Barış Atay ve CHP Milletvekili Atilla Sertel ile eski CHP Milletvekili Aylin Nazlı Aka eşlik etti.


Çorlu’daki tren kazası: Dört sanık için 15 yıla kadar hapis istemi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü | Her 10 çocuktan biri çalışmak zorunda bırakılıyor
Sonraki Haber
Meksika'da bir gazeteci cinayeti daha: Norma Sarabia silahlı saldırıda öldürüldü