Ana SayfaGüncelAYM’den Berkin Elvan başvurusuna ret

AYM’den Berkin Elvan başvurusuna ret

HABER MERKEZİ – Anayasa Mahkemesi, Berkin Elvan’ın ailesinin yaptığı bireysel başvuruyu reddetti. Baba Elvan, “Bütün haklarımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesinin bireysel başvurusunu reddetti.

Elvan ailesi, 30 Mart 2015’te yaşam hakkının ve kötü muamele yasağının ihlal edildiği iddiasıyla AYM’ye başvurmuştu.

Hürriyet’in haberine göre AYM kararında, şu ifadelere yer verdi:

“Bir bireysel başvurunun kabul edilebilmesi için başvurucunun sadece mağdur olduğunu ileri sürmesi yeterli olmayıp ihlalden doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini yani mağdur olduğunu göstermesi veya mağdur olduğu konusunda Anayasa Mahkemesi’ni ikna etmesi gerekir. Bu itibarla mağdur olduğu zannı veya şüphesi de mağdurluk statüsünün varlığı için yeterli değildir.
“Buna göre aile bireylerinin kötü muamele yasağı bakımından mağdur statüsüne sahip olabilmeleri için ölüm olayı nedeni ile kaçınılmaz olarak yaşanılan üzüntüye farklı bir boyut ve şekil kazandırılmış olmalıdır.”

Baba Elvan: Haklarımızı aramaya devam edeceğiz

Kararı BirGün’e değerlendiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, şunları söyledi:

“Bütün haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Biz bunların kararını zaten tanımıyoruz, bugüne kadar da kendi adımıza olumlu bir karar verdiklerini hiç görmedik. Bu şu anlama geliyor, Berkin’in mahkemesinin sonucunun da bu doğrultuda olacağını gösteriyor.
“Umarım ülkemizde adil bir şekilde yargı olur, herkes hak ettiğini bulur. Biz elimizden gelen her şeyi yapıp bu davayı sürdüreceğiz, peşini bırakacak değiliz. Ben olmasam bile çocuklarım bunun peşini bırakmayacak ben bundan eminim.
“Sonuç ne olursa olsun, ülkemizde adaletin olmadığını ve insanların iki dudağının arasında olduğunu hepimiz biliyoruz.”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmayı planladıklarını aktaran Elvan, avukatların bu doğrultuda hazırlıklarını yaptığını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Bu ülkede işsizler intihar ediyor, Lale Devri’ni yaşayanlar haberdar mı?
Sonraki Haber
Kürt seçmen fikrini söyledi, tehdit ediliyor: "Bu Türkiye’nin ayıbı"