Ana SayfaGüncelAzadiya Welat çalışanı Nizamettin Yılmaz tahliye edildi

Azadiya Welat çalışanı Nizamettin Yılmaz tahliye edildi

HABER MERKEZİ – 2016’da KHK ile kapatılan Kürtçe gazete Azadiya Welat çalışanı hasta tutuklu Nizamettin Yılmaz tahliye edildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 2016 yılında çıkarılan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan günlük tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat’ın 28 Mart 2018’de tutuklanan çalışanı Nizamettin Yıldız’ın yargılandığı davanın 6. duruşması yapıldı.

Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya diğer 5 duruşmada olduğu gibi yine mahkeme başkanı katılmadı.

Mahkeme başkanının bu defa katılmama gerekçesi olarak son Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle tayininin çıkması nedeniyle kentte ‘veda ziyaretlerinde’ bulunuyor olması gösterildi.

MA’da yer alan habere göre bu nedenle duruşma yedek üyeler tarafından yönetildi.

Duruşmada kronik akciğer hastası olan Yılmaz, ağzında toz maskesiyle hazır bulunurken, avukatı da salondaki yerini aldı.

Yılmaz’ın ailesinin de katıldığı duruşma yapılan kimlik tespitiyle başladı.

Mahkeme Yılmaz’ın hastane sevkinin yapıldığını; ancak heyet raporunun henüz gelmediğini belirtti.

Uzun tutukluluk süresi göz önüne alındı

Savcılık ise, mütalaasını tekrarlayarak, Yılmaz’a “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla ceza verilerek, tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

Savcılık bu isteğine gerekçe olarak ise Yılmaz’ın açlık grevi eylemine girmiş olmasını gösterdi.

Ardından savcılık mütalaasında karşı savunma yapan Yılmaz, sadece gazete dağıtımı yaptığı için tutuklu olduğunu belirterek, gizli tanığın beyanlarının yalan olduğunu söyledi.

2016 yılında aynı gizli tanığın beyanları üzerinden hakkında yine dava açıldığını aktaran Yılmaz, “Mahkeme heyeti gazetenin yasal olduğunu ve toplatma kararı olmadığını tespit etti. Bu nedenle, bu dosyada bana ceza vermedi” dedi.

Açlık grevi eylemine barış talebiyle girdiğini, barış istemenin de suç olmadığını vurgulayan Yılmaz, tahliyesini istedi.

Mahkeme, Yılmaz’ın avukatı Mehmet Emin Dursun’un savunmasının ardından kararını açıkladı.

Mahkeme uzun tutukluluk süresiyle delillerin toplanmış olması ve Yılmaz’ın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak, tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.




Önceki Haber
Valilik kararıyla Artvin’e sokulmayan Iğdırlı yaylacıların 150 koyunu yolda öldü
Sonraki Haber
3. Havalimanı işçilerinin davası ertelendi