Ana SayfaDünya“Bazı zenginler düğünlerde nesli tükenmekte olan şempanzelerin etini yiyor”

“Bazı zenginler düğünlerde nesli tükenmekte olan şempanzelerin etini yiyor”

HABER MERKEZİ – Britanya’da, ülkeye kaçak olarak sokulan şempanze etinin kimi zenginlerce düğünlerde yenildiği iddia edildi. Yenilen şempanzelerin nesli tükenme tehdidi altında, ayrıca salgın riski var.

Britanya’da bazı zenginlerin düğünlerde, ülkeye Batı Afrika’dan kaçak olarak sokulan, şempanze eti yediği öne sürüldü.

İddia Daily Telegraph gazetesine ait. BBC Türkçe’nin gazeteden aktardığına göre bazı dükkânlarda kaçak şempanze eti satılıyor.

Ülkenin batısında 2011’de bir baskında şempanze eti ele geçirilmişti. Sadece Britanya değil, 2010’da Paris Charles de Gaulle havalimanından da 270 ton şempanze eti yakalanmıştı.

Gazeteye konuşan East Anglia Üniversitesi’nden primat uzmanı Dr. Ben Garrod bundan birkaç hafta önce de bir havalimanında Batı Afrika’dan ABD’ye giden bir uçakta çok miktarda şempanze eti ele geçirildiğini söyledi.

Hem nesli tükenme tehdidi altında hem de salgın riski var

Etleri yenen şempanzelerin çoğu nesli tükenme tehdidi altında.

1960’larda şempanzelerin alet kullanabildiğini keşfeden bilim insanı olan ve sonrasında primatların korunmasına yönelik çalışmalar yürüten bir enstitü kuran Dr. Jane Goodall, Interpol’e çağrı yaparak “Kaçakçılığın önlenmesi için daha aktif rol oynamaları istenebilir” dedi.

Goodall, ayrıca şempanzelerin genetik olarak insanlara çok yakın olması nedeniyle salgın uyarısında da bulundu. Ona göre ‘yeni büyük salgın şempanze etlerinden başlayabilir.’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Manisa'da şüpheli kadın ölümü
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan İstanbul'da 'hayatı kolaylaştıracak çözümler'