Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan erkeğe müebbet hapis istemi

Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan erkeğe müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – İskenderun’da Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan Casim Ozan Çeltik hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğradı.

Yüzü ve göğsünde yanıklar oluşan Özek tedavi altına alınırken, Çeltik tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tedavi masrafları 390 bin TL olan Özek’in yüz nakli olması için kadınlar destek çağrılarında bulunurken, Sağlık Bakanlığı ise bu çağrılara olumlu yanıt vererek, Özek’in tedavisini üsleneceğini belirtti.

Çeltik hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sanık Çeltik hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Saldırının “silahtan sayılan yakıcı maddeyle gerçekleştirildiği” vurgulandı.

Çeltik’in yargılanacağı ilk duruşma 4 Temmuz günü yapılacak.

Sağ gözünde görme  kaybı var

İddianamede savcılık Özek’in ifadelerine yer vererek, kendisine saldıranın Çeltik olduğunu ve elindeki pet şişe içerisindeki sıvıyı yüzüne doğru atarak kaçtığını beyan etti.

Çeltik’in kendisini ve annesini sık sık tehdit ettiğini, bir kez de kendisine saldırarak burnunu kırdığını aktaran Özek, Çeltik’ten şikayetçi olduğunu ve gereken cezanın verilmesini istedi.

MA’dan Hamdullah Kesen’in haberine göre savcı iddianamede tanıkların beyanlarına da yer verdi. Tanıklar, Çeltik’in yüzünü atkıyla kapattığını, elinde eldiven ve pet şişe olduğunu aktararak, saldırı sonrası onu yakalamak istediklerini ancak kaçtığını ve bu kaçış sırasında elindeki eldiveni ve poşeti yere attığını belirtti.

Çeltik suçunu inkar ederken, savcılık, Çeltik’in evinde yapılan aramada ise küçük şişe içinde kaçak alkol bulunduğunu, bazı kıyafetlerine el konularak kriminal incelemeye gönderildiğini belirtti.

Savcılık, saldırıya uğrayan Özek’in aldığı raporlara da iddianamede yer verdi. Raporlarda Özek’in sağ gözünde görme kaybı meydana geldiği de kaydedildi.

‘Yasalar kadına şiddeti görünür kılmıyor’

Berfin Özek’in Avukatı Mehtap Sert, kadına karşı şiddetin önlenmesi için cezaların caydırıcı etkisinin oldukça fazla olduğunu vurguladı.

“Ancak mevcut TCK, kadına şiddeti tam anlamıyla görünür kılmıyor. Bu açıdan mevcut iddianame hem hukuki hem vicdanlara hitap ediyor. Hukuki değerlendirme yapılırken, her husus teknik ve tanık deliliyle desteklenmiş. Sanığın olay mahalline ne önceden gelmesi, pantolonun üstüne eşofman giymesi gibi hususlar üzerinden kast sonucuna nasıl vardığını açıklamış. HTS ve mobese kayıtları, kıyafetteki asitten şüpheli konusunda sonuca ulaşmıştır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf için 35 ayrı merkezde eylem yapılacak
Sonraki Haber
Bosna Hersek'te yeni bir toplu mezar bulundu