Ana SayfaGüncelBir haftadır kayıp: Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları sürüyor

Bir haftadır kayıp: Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları sürüyor

HABER MERKEZİ – Dersim’de bir hafta önce hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 28 yaşındaki Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları sürüyor.

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’nde hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kaybolan Engin Eroğlu’nun akıbeti halen bilinmiyor.

Eroğlu’nun bir otobüsün çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü tahmin ediliyor ancak kendisinden hala bir iz yok.


Günlerdir kayıp: Engin Eroğlu’na ‘araç çarpmış olabilir’


15 Haziran’dan bu yana kayıp olan Eroğlu’nu arama çalışmalar ise sürüyor.

Cizre, Diyarbakır ve Malatya’dan gelen ekiplerin araması sürerken, yurttaşların da çalışmalara katıldığı bilidiriliyor. Bugün Kayseri’den de bir arama-kurtarma ekibinin gelmesi bekleniyor.

Diğer yandan Eroğlu’nun kaybolmasıyla ilgili Valilik’ten de bir açıklama geldi.

Valilik tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “15 Haziran 2019’da Ovacık Yolunda Munzur Nehri Kıyısında Engin Eroğlu Kardeşimize yolcu otobüsü çarpıyor; ve çarpmanın etkisiyle Nehre düşüyor. Devletimizin AFAD, Jandarma, JÖAK, Emniyet, Sağlık gibi birimleri ile ilk günden itibaren arama çalışmaları devam ediyor” denildi.

Geçtiğimiz gün Eroğlu’nun ailesini ziyaret eden HDP Milletvekili Feleknas Uca, kayıp gencin bulunması için daha etkili ve profesyonel su altı arama ekiplerinin çalışma yürütmesi gerektiğini söylemişti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan bir diğer HDP’li Alican Önlü ise yetkililere “Dersim’in hemen her noktasında giriş-çıkışlar kontrol halindeyken, Munzur vadisinin dahi içinde sayısız kamera ve teknolojik araçlarla donatılmışken Engin’e ne olduğuna dair kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama neden yapılmamaktadır?” diye sormuştu.


“Engin Eroğlu nerede, hükümet neden sessiz?”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İbrahim Layık’ın ailesinden İGA'nın 'istifa etti' açıklamasına tepki
Sonraki Haber
İstanbul'da seçmenler yarın sandık başına gidiyor