Ana SayfaGüncelBir işkence haberi de Diyarbakır’dan: Depoda başladı, karakolda devam etti

Bir işkence haberi de Diyarbakır’dan: Depoda başladı, karakolda devam etti

HABER MERKEZİ – İşkence haberlerine bir yenisi eklendi. Bu kez Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bir polis tarafından alıkonulan Yasin Aktay önce götürüldüğü depoda, ardından götürüldüğü karakolda işkenceden geçirildi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İşkenceye sıfır tolerans” sözleriyle “Yargı Reformu” paketini duyursa da öncesinde olduğu gibi bu duyurunun sonrasında da yurttan işkence haberleri gelmeye devam ediyor.

Bu kez Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bir polisin Yasin Aktay isimli yurttaşa işkence yaptığı ortaya çıktı.

Olay 14 Haziran’da yaşandı. 18:30 civarında Eğil’de görevli olan polis A.K., parkta oturan Yasin Aktay’a “Gel, işimiz var, yardım et” diyerek Aktay’ı kimsenin olmadığı bir depoya götürdü.

İddiaya göre polis A.K. burada Aktay’a üst araması yaptı, bir şey bulamadı. Bunun üzerine alıkonulan Aktay depodan çıkmak istedi.

Ancak edindiğimiz bilgiye göre polis, depodan çıkmak isteyen Aktay’ı boynundan tutup işkenceye başladı; elindeki elektro şokla tehdit etti, psikolojik baskı yapıp zorla konuşturmaya çalıştı.

Polisin yeğenini depoya götürdüğünü gören amca Ahmet Aktay’ın depoya gitmesiyle yeğeni oradan kaçabildi.

“Polis memuruna ‘Ne yapıyorsun?’ dedim, bana ‘Seni ilgilendirmez’ dedi. Yeğenim o sırada kurtulup deponun dışına çıktı” diye anlattı yaşananları amca Aktay.

Polis bunun üzerine depodan dışarıya çıkarak kalabalığın içinde amca Aktay’ı da “Sen görürsün, seni gece eşinin yatağından alıp nezarete atacağım” diye tehdit etti. Aktay da kendisi ve yeğeninin suçsuz olduğunu belirterek “Buyurun karakola gidelim” dedi.

Bu tartışma üzerine ancak alıkonulma durumu gözaltına dönüştü ve olay karakola intikal etti.

Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerinde ise Yasin Aktay’ın anlatımına göre  polis kafasını tutarak Aktay’ın sırtının üzerine oturdu ve kafasını yere vurmaya başladı, dizleri ve sırt bölgesini darp etti.

Ayrıca nezarete gelen İlçe Emniyet Amiri de Aktay’a “Bana bak” diyerek tokat attı.

Yeğeniyle beraber gözaltına alınan amca Aktay’ın aktardığına göre nezaretteki çığlık sesleri üzerine  “Ne oluyor, işkence mi ediyorsunuz?” diye sorunca polislerin yanıtı “Seni ilgilendirmez, sen sus” oldu.

Amca Aktay, “İşkence seslerinin bana gelmemesi için beni daha sonra karakoldan dışarı çıkardılar ve işkence devam etti” diye aktardı.

Nezarette korkutularak tehdit edilen Yasin Aktay, bundan dolayı 15 Haziran sabahında götürüldüğü doktor kontrolünde darp edildiğini söylemedi.

Serbest bırakıldıktan sonra ise baba Yunus Aktay oğlundaki izleri fark ederek darp raporu için oğlu Yasin’i doktora götürdü.

Aile işkenceyi şikayet etmeye hazırlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Qadî Mihemed ve Mahabad – Abdurrahman Gök
Sonraki Haber
TEMA'dan çölleşme ve su kıtlığı uyarısı