Ana SayfaGüncelBir rapçinin hikâyesi: “Bir Nefes Daha”

Bir rapçinin hikâyesi: “Bir Nefes Daha”

HABER MERKEZİ – Genç kuşak sinemacılardan Nisan Dağ, 5 yıl aradan sonra ikinci uzun metraj filmi “Bir Nefes Daha” ile Karaçınar’da yaşayan genç bir rapçinin madde bağımlılığıyla mücadelesini ve yaşadığı imkansız aşkını anlatacak.

2014 yapımı Deniz Seviyesi ile 21. Adana Altın Koza Film Festivali ve 15. Uluslararası Milano Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Nisan Dağ, beş yıllık bir aranın ardından yeni filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Dağ’ın ikinci uzun metrajlısı olan “Bir Nefes Daha”nın (When I’m Done Dying) İstanbul’da devam eden çekimleri tamamlanmış durumda.

Kurgu çalışmalarına başlanılan film, Karaçınar’da yaşayan 19 yaşında, çok yetenekli Fehmi adında bir rapçinin bonzai bağımlılığı ile mücadelesini ve farklı bir sosyal sınıftan bir kadınla yaşadığı imkansız aşkı konu alıyor.

Filmin senaryosunu da kaleme alan Nisan Dağ, “Bir Nefes Daha”nın çıkış noktasını şöyle anlatıyor:

“2014 yılında MTV için çektiğim bir belgesel sayesinde Sulukule’yi ve oradaki Hip-hop alt kültürünü keşfettim. Sulukule’nin sıcak insanlarını çok sevdim, mahallenin göz bebeği olan rap grubu Tahribad-ı İsyan’ın şarkıları beni derinden etkiledi. Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi’nde animasyon dersleri verdim, mahalleden kopmak istemedim, hatta kopamadım. Gözlemlerimden yola çıkarak bir senaryo yazdım.”

Hikâyenin merkezinde yer alan Fehmi’ye Oktay Çubuk hayat veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, İsmail Zagros, Eren Çiğdem, Görkem Kasal ve Müfit Kayacan gibi isimler var.

Türkiye-Almanya ortak yapımı olan “Bir Nefes Daha”nın yapımcılığını Jessica Caldwell, Yağmur Ünal, Jim Wareck, Müge Özen ve Dorothe Beinemeier üstlenirken, filmin önümüzdeki yıl sinemaseverler ile buluşması bekleniyor.


FilmLoverss, DW Türkçe ve Arsız Sanat‘tan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD: 'Tampon bölge' konusunda Türkiye ile DSG prensipte anlaştı
Sonraki Haber
EURO 2020 elemeleri: Kazanan ve kaybedenleriyle dünün sonuçları