Ana SayfaDünyaBoeing 737 MAX tipi uçaklarda yeni bir hata tespit edildi

Boeing 737 MAX tipi uçaklarda yeni bir hata tespit edildi

HABER MERKEZİ – Üst üste gelen kazalaradan sonra uçuşu yasaklanan Boeing 737 MAX tipi uçaklarda yeni bir tehlike daha ortaya çıkarıldı.

ABD sivil havacılık kurumu Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan açıklamada, Boeing 737 MAX tipi uçaklarda uçuş güvenliğini tehlikeye atabilecek “potansiyel bir tehlikenin” daha ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Tespit edilen hatanın, kurum tarafından Boeing şirketine iletildiği bildirildi.

DW’nin haberine göre, sorun stabilizasyon sisteminden kaynaklanıyor.

Pilotlar MCAS adı verilen stabilizasyon sistemini etkinleştirdikten sonra uçağın kontrolünü yeniden kazanmakta zorluk yaşıyor.

Bu durum da bir tehlike anında pilotların müdahalesini zorlaştırabiliyor.

Geçtiğimiz aylarda kısa aralıklarla Boeing 737 MAX tipi uçaklar kaza yapmıştı.

29 Ekim 2018 tarihinde Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağı Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş ve mürettebatla birlikte 189 kişi hayatını kaybetmişti.

Yine 10 Mart 2019 tarihinde ise Etiyopya Havayolları’na ait  Boeing 737 MAX tipi uçak, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. Bu kazada 157 kişi yaşamını yitirmişti.

Toplam 346 kişinin yaşamına mal olan iki kazaya da, Boeing 737 MAX tipi uçaklarda bulunan yazılım hatasının yol açmış olabileceği belirtiliyor.

Üst üste gelen kazalardan sonra 737 MAX tipi uçakların uçuşları durdurulmuştu.