Ana SayfaDünyaBosna Hersek’te yeni bir toplu mezar bulundu

Bosna Hersek’te yeni bir toplu mezar bulundu

HABER MERKEZİ – Bosna Hersek’te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta öldürülen Boşnak sivillere ait olduğu tahmin edilen yeni bir toplu mezar bulundu.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna yakınlarında İgman Dağı’nda yapılan kazı çalışmaları sonucunda, 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta öldürülen Boşnak sivillere ait olduğu belirtilen yeni bir toplu mezar tespit edildi.

Euronews’te yer alan habere göre Bosna Hersek Savcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kazıda tespit edilen kemik kalıntılarının savaşta Donji Hadzic’te öldürülen ve kayıp olan Boşnak sivillere ait olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

Kayıp Kişiler Enstitüsü başta olmak üzere emniyet ve savcılık yetkililerinin sahada bulunduğu belirtilen açıklamada, yeni toplu mezarın mayın bölgesine yakın olduğu ve kemik kalıntılarının çıkartılması işlemlerinin büyük bir dikkatle yapılacağı kaydedildi.

Savcılık, toplu mezarın, tanık ifadeleri sonucu ortaya çıkarıldığını ve kemik kalıntılarının kimlik tespiti için adli tıp kurumuna gönderileceğini belirtti.

Öte yandan Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü’nün verilerine göre, Bosna Hersek’te bugüne kadar 550’den fazla toplu mezar bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berfin Özek'e kezzaplı saldırıda bulunan erkeğe müebbet hapis istemi
Sonraki Haber
Gültan Kışanak cezaevinde film senaryosu yazıyor